Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої за Авдіївку: чому BILD пише, що місту загрожує оточення в "найближчі дні або тижні"
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої за Авдіївку: чому BILD пише, що місту загрожує оточення в "найближчі дні або тижні"

Становище ЗСУ в Авдіївці стає критичним, пише ЗМІ та ряд експертів

12 лютого 2024, 22:55
Поділіться публікацією:

Російські  загарбники можуть  оточити Авдіївку "найближчими днями або тижнями", переконаний аналітик BILD Юліан Рьопке. При цьому,  OSINT-спільнота DeepState  повідомляє про просування  ворога південними та північними околицями  Авдіївки.

Бої за Авдіївку: чому BILD пише, що місту загрожує оточення в "найближчі дні або тижні"

Бої за Авдіївку (фото з відкритих джерел)

Загарбники  просунулись на півночі та півдні  міста. Експерти уточнили  райони Нововодяного та Кліщіївки.

За інформацією  Інституту вивчення війни,  ворог зміг  просунутись  через  Залізничний провулок на півночі Авдіївки і на східному напрямку  від Невельського.

Авдіївці  погрожує оточення. Як  повідомляє  німецький журналіст, росіяни успішно просуваються  містом  за двома напрямками (позначені жовтим): на південному сході і в центрі  Авдіївки.

"Становище стає критичним для українських захисників",-  стверджує він. Особливо небезпечною є ситуація в центрі, де  загарбникам  залишилось  якихось 200 метрів до одного з останніх шляхів, яким здійснюється  постачання угруповання Збройних сил України.


Бої за Авдіївку: чому BILD пише, що місту загрожує оточення в ”найближчі дні або тижні”  - фото 2

"Є ще одна дорога на південь, але і там російські позиції знаходяться в сотнях метрів, на підступах до села Північне. Якщо ці шляхи переріжуть, місто буде оточене і впаде. Поки що це не так, але деякі виходять із того, що до цього залишилися дні або максимум тижні", — пише Рьопке.

За  підрахунком аналітика, ширина коридору між позиціями росіян, що  лишається у ЗСУ, зменшилась до 4,85 км.

Не дивлячись на критичність ситуації, представники командування ЗСУ не збираються лишати місто, тому воно може повторити  долю Бахмута, додає Рьопке. Російські військові  успішно  просуваються, бо  мають перевагу над  українськими захисниками в артилерії. Зараз вона становить приблизно 5:1.

РФ активно використовує артилерійські установки калібру 152 і 122 мм, РСЗВ "Град" і міномети.

Ще   перевага загарбників відчувається  і в повітрі. Російські  літаки  скидають важкі фугасні авіаційні бомби ФАБ-500, ФАБ-1000 і ФАБ-1500. В  українців, стверджує журналіст, нема засобів ППО, щоб  відбити  ці  удари. Більше того,  в ЗСУ  бракує і  захисників на землі, тому часто  групам  російської піхоти, що наступає, протидіють самі безпілотники.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗМІ дізналися, яке рішення ухвалив Київ, заради порятунку Авдіївки

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини