Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої йдуть третю добу: нові подробиці найбільшого наступу РФ на Авдіївку з початку війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої йдуть третю добу: нові подробиці найбільшого наступу РФ на Авдіївку з початку війни

Ситуація біля Авдіївки вранці 12 жовтня напружена

12 жовтня 2023, 22:10
Поділіться публікацією:

Місто Авдіївка пережило  найбільше  вторгнення  російських  загарбників з початку повномасштабної російської війни. Українські військові  відбили  наступ  та  далі утримують всі  позиції.

Бої йдуть третю добу: нові подробиці найбільшого наступу РФ на Авдіївку з початку війни

Бої за Авдіївку (фото з відкритих джерел)

 Вранці 12 жовтня ситуація тут була  напруженою,  проте вона на контролі сил оборони України. Загарбники  без кінця обстрілюють місто та його околиці, їх вогневий смерч також спрямований на позиції ЗСУ.

"Це, мабуть, найбільший наступ за всю повномасштабну війну саме на Авдіївку. Все витримали, всі позиції втримали, всі атаки відбили. Місцями навіть намагалися контратакувати. Звичайно, це точково і не мало якогось системного характеру", -  розповів  керівник Авдіївської ГВА Віталій Барабаш  під час  телемарафону "Єдині новини".

Як він стверджує, 11 жовтня  загарбники  застосовували  "трохи  інший сценарій".  

"Більшість їхніх штурмових дій було з використанням суто піхоти. Вони підвозили до свого "передка" десант: групами по 20-30 осіб вони його висаджували. Одночасно на 10-12 напрямків висувалися, на різні напрямки до нашої лінії. Дивлячись відео у військових — вони, як таргани, намагалися десь знайти якусь щілину", — передає напруженість ситуації   глава Авдіївської ГВА.

 Як продовжив Віталій Барабаш, 11 жовтня на територію громади прилетіли  майже  20 ворожих ракет. Жертва обстрілу — 85-річний  місцевий мешканець, поранені 69-річний чоловік та 44-річну жінка.

"Два молодих хлопця — представники військової адміністрації — розвозили хліб по старій частині міста. Вони отримали контузії. І дві людини — дуже літній чоловік і його дочка — знаходяться під завалами багатоповерхового будинку, який був зруйнований внаслідок авіаракетного удару вчора вдень", — каже посадовець.

 Ворожа артилерія постійно  обстрілює  Авдіївський коксохімічний завод. Вчора вони  стріляли по підприємству  і  попали в цистерни з залишками смоли. Відразу виникла пожежа. Але  в РФ стверджують, що влучили в склад боєприпасів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що стали відомі міста, які Україна може не відновити після війни

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини