Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої ведуться за кожен під'їзд: росіяни зайшли в Торецьк
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої ведуться за кожен під'їзд: росіяни зайшли в Торецьк

На східній околиці Торецька вже перебувають російські війська

7 жовтня 2024, 23:18
Поділіться публікацією:

Російським військам вдалося проникнути до міста Торецьк, що в Донецькій області, де наразі тривають запеклі бої. Ситуація в місті залишається складною, адже бойові дії ведуться буквально за кожен під'їзд і будинок. Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця ОТУ "Луганськ" Анастасія Бобовнікова.

Бої ведуться за кожен під'їзд: росіяни зайшли в Торецьк

Бої за Торецьк (фото з відкритих джерел)

Найбільш інтенсивні сутички відбуваються на східних околицях Торецька. За словами Бобовнікової, росіяни зуміли просунутися вздовж вулиці Центральної в напрямку шахти Центральна, однак українські підрозділи регулярно контратакують, відбиваючи позиції, які тимчасово захоплюють окупанти. Ситуація в місті постійно змінюється, і на цей момент важко точно оцінити, яку частину Торецька контролюють російські сили.

Особливістю бойових дій у цьому районі є вуличні сутички, які тривають майже безперервно протягом доби. Російські війська спочатку завдають масованих артилерійських ударів, після чого намагаються прорватися малими групами піхоти чисельністю 3-5 осіб. Бої точаться не тільки у самому Торецьку, але й за сусідні населені пункти, зокрема за Нелипівку, що розташована на північний захід від міста Нью-Йорк.

Попри певні тактичні успіхи росіян на східних околицях Торецька, українські військові продовжують чинити запеклий опір, стримуючи наступальні дії ворога та відновлюючи контроль над втраченими позиціями.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни просунулися у Торецьку і не лише. Аналітики моніторингового проекту DeepState з настанням 20 вересня оновили карту, зазначивши, що російські війська просунулися біля трьох населених пунктів Донецької області та в Торецьку. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини