Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої у центрі Вовчанська: у битву вступила еліта українського десанту зі зброєю США
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої у центрі Вовчанська: у битву вступила еліта українського десанту зі зброєю США

У Вовчанську захисникам доводиться тримати кругову оборону

24 травня 2024, 10:25 comments7323
Поділіться публікацією:

На початку 2023 року США передали Україні майже 200 бойових машин Stryker. Майже всю техніку здобула нова елітна 82-а десантно-штурмова бригада українських Повітряно-десантних військ. Наразі хлопці ведуть запеклі оборонні бої у Вовчанську. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Бої у центрі Вовчанська: у битву вступила еліта українського десанту зі зброєю США

Бої за Вовчанськ. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що це вперше, коли ці ББМ використовуються на полі бою, для якого були створені. Йдеться про міські бої.

Автори матеріалу зазначають, на тлі боїв на півночі Харківської області почали ходити чутки, що 82-а десантно-штурмова бригада поспішає посилити гарнізон у Вовчанську. У вівторок бійці підтвердили своє розгортання на нових позиціях. На відео з БПЛА та камер зі шоломів видно, що українські десантники вступають у бій у центрі Вовчанська. Один солдат навіть вистрілив протитанковою ракетою із відкритого верхнього люка "Страйкера".

Один із десантників в окремому відео заявив, що завдання полягало в тому, щоб зайняти оборонні позиції та стримати ворожі сили.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна продовжує активні дипломатичні бої за потужну присутність керівництва різних країн на Глобальному саміті миру, що пройде у Швейцарії 15-16 червня, а також за дозвіл Заходу бити його зброєю по території країни-агресора – РФ. З першою темою є хороші новини – про свою згоду на саміті заявило керівництво Індії. З другим, на жаль, поки що проблеми. Найбільший український партнер – США, вустами представників Пентагону вкотре підтвердив "табу" на удари його озброєнням по російській території. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" дипломатичні битви на цих напрямках та їх перспективи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Слава

24 травня 2024, 09:47

Бій потребує інформаційної тиші, а не хайпу.


Новини