Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої на фронті стихають: у ISW назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої на фронті стихають: у ISW назвали причину

Українські війська атакують російські позиції піхотними підрозділами незважаючи на негоду

20 листопада 2023, 08:15
Поділіться публікацією:

На сході та півдні України продовжуються бойові дії, проте дощова погода уповільнює їх темпи. Очікується, що це продовжиться до встановлення зимових умов. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Бої на фронті стихають: у ISW назвали причину

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Як повідомляють аналітики ISW, із посиланням на російського міліблогера, ЗСУ продовжують обороняти Авдіївку від сильного угруповання росіян і при цьому зберігають ініціативу на південному фронті. За його словами, говорити про перемоги окупаційної армії передчасно, оскільки це створить хибні уявлення про ситуацію на полі бою.

Водночас інший "військор" додає, що хоч погана погода заважає використанню бронетехніки у західній частині Запорізької області, українські війська атакують російські позиції піхотними підрозділами.

Днями британська розвідка заявляла, що жодна зі сторін не досягла суттєвого прогресу на Куп'янському, Авдіївському напрямках чи лівому березі Херсонської області, де тривають найінтенсивніші бої. Як додається, оскільки настає холодна зимова погода, то найближчих перспектив серйозних змін на лінії фронту поменшає.

"Морозні погодні умови взимку, швидше за все, сприятимуть відновленню більш активних бойових дій, а дощова погода, що триває, навряд чи зупинить українські або російські атаки", — додали в ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — повномасштабна російсько-українська війна триває вже понад 20 місяців. Сили оборони України мають успіхи на півдні (Запорізька та Херсонська області), росіяни тиснуть на сході (Авдіївка, Куп'янськ). Дедалі частіше звучать думки, що ЗСУ слід зосередитись на обороні, що на фронті виникла патова ситуація. Своїм баченням того, що відбувається на російсько-українській війні та навколо неї, з порталом "Коментарі" поділилися експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини