Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Боєприпасів вистачить на місяць": військовий попередив, що Україна може втратити звільнені міста
commentss НОВИНИ Всі новини

"Боєприпасів вистачить на місяць": військовий попередив, що Україна може втратити звільнені міста

У ЗСУ на фронті склалась критична ситуація з браком боєприпасів

1 лютого 2024, 23:10
Поділіться публікацією:








За  словами військового експерта, офіцера резерву ЗСУ Андрія Крамарова, у військових  ЗСУ на  лінії фронту  складається  критична ситуація з відсутністю боєприпасів: в режимі  економії  наявних запасів може вистачити на місяць-півтора.

"Боєприпасів вистачить на місяць": військовий попередив, що Україна може втратити звільнені міста

Брак боєприпасів у ЗСУ (фото з відкритих джерел)

Військовий каже, що ті, хто безпосередньо  говорить  із захисниками, що є на лінії фронту, знають про цю критичну проблему. Зокрема, мова йде про боєприпаси всіх типів до західних зразків озброєння,  інформує Radio NV.

"Причому тут не потрібно казати лише про 15-мм артилерійський снаряд. Є і питання з 5,56×45 мм — просто зі звичайним боєприпасом для штурмової гвинтівки, на кшталт М4", — стверджує експерт.

Офіцер додає, що  війська  стикаються з проблемами  дефіциту снарядів для БМП, танків, кулеметів, артилерійських установок та ракетних систем залпового вогню. Як далі  зазначає Андрій Крамаров, "це все в купі зараз, на жаль, вже досягає своєї критичної маси".

"Ми намагаємося подолати, звичайно, цей період, який виник насамперед через внутрішньополітичні проблеми в США. Оскільки у 2022-23 роках вони були, все ж таки, варто це визнавати, основним постачальником боєприпасів всіх типів", — продовжив  офіцер.

Ще експерт зазначив, що останніми  місяцями  збільшують власне виробництво в  Німеччині. Але в  масштабах української війни "цього абсолютно недостатньо".

"І, як результат, ми зараз отримали доволі важку ситуацію. Причому, і в часових рамках: боєприпасів, відверто, нам може вистачити у дуже, надзвичайно економному режимі на місяць-півтора", — завершив Крамаров.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ветеран АТО привітав ухилянтів, бо законопроєкт про мобілізацію написаний під них.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини