Головна Новини Суспільство Війна з Росією Боєприпаси з Чехії знову затримуються: у чому проблема
commentss НОВИНИ Всі новини

Боєприпаси з Чехії знову затримуються: у чому проблема

Половину снарядів в межах чеської ініціативи доводиться доробляти перед відправкою в Україну

30 травня 2024, 14:00 comments1092
Поділіться публікацією:

Чеська компанія Czechoslovak Group (CSG), один із найбільших постачальників боєприпасів у Центральній Європі, попередила, що зростання цін та низька якість означають, що половина отриманих нею снарядів не може бути відправлена Україні так швидко, як планувалося. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Financial Times".

Боєприпаси з Чехії знову затримуються: у чому проблема

Снаряди. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що власник та голова CSG Міхал Стрнад повідомив, що очолювана Чехією ініціатива щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для Києва почне постачати снаряди у червні.

Однак, за його словами, близько 50% деталей, придбаних його компанією за дорученням чеського уряду в таких країнах, як Африка та Азія, є недостатньо гарними, щоб їх можна було відправити в Україну без додаткової обробки. Для деяких снарядів CSG змушена додавати відсутні компоненти власного виробництва.

"Кожного тижня ціна зростає, а з компонентами виникають великі проблеми. Це нелегка робота", — заявив Стрнад.

Проте він підкреслив, що чеська ініціатива залишається "на плаву" і що CSG зобов'язується доставити належну частину поставок.

Стрнад додав, що війна в Україні сприяє зростанню цін на обмежену кількість снарядів, які можна придбати за межами ЄС, тоді як у Європі немає вільних боєприпасів.

Він зазначив, що портфелі замовлень європейських виробників боєприпасів заповнені на найближчі вісім років, залежно від типу деталей, навіть незважаючи на те, що "усі ми збільшуємо потужності". Навіть у тому малоймовірному випадку, якщо війна в Україні закінчиться зараз, сказав він, "перед нами буде величезна робота з поповнення стратегічних запасів країн НАТО".

Читайте також на порталі "Коментарі" — аж 20 країн погодилися, і лише 4 з них дали Чехії гроші на купівлю боєприпасів для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини