Головна Новини Суспільство Війна з Росією Боєць поскаржився на своє командування: у Міноборони прокоментували скандал у 25-му батальйоні 54-ї ОМБр
commentss НОВИНИ Всі новини

Боєць поскаржився на своє командування: у Міноборони прокоментували скандал у 25-му батальйоні 54-ї ОМБр

Боєць 25-го окремого стрілецького батальйону 54-ї ОМБр звинувачує своє командування у жахливому поводженні зі своїми підлеглими

1 квітня 2024, 22:25
Поділіться публікацією:

В Міністерстві оборони відреагували на заяву  військового 25-го окремого стрілецького батальйону 54-ї ОМБр Андрія Васькіна, який висловив звинувачення  своєму  командуванню  в зловживаннях.

Боєць поскаржився на своє командування: у Міноборони прокоментували скандал у 25-му батальйоні 54-ї ОМБр

Скандал у 25-му батальйоні 54-ї ОМБр (фото з відкритих джерел)

Про це  інформує Zn.ua.

Андрій Васькін був учасником  Революції Гідності, після цього воював на Донбасі, відбиваючи  напади РФ . Вийшов з Іловайського котла, був у найгарячіших  точках того часу – Пісках і ДАПі. В лютому 2022 року після початку війни, добровольцем пішов на фронт. Зараз  боєць  служить у 25-й ОСБ 54-ї ОМБр. 

Військовий  скаржився, що одного разу він відбув в окопах на позиції 47 діб, бо не прийшла заміна. За три дні після цього Васькіна  знову хотіли відправити "на нуль".

Андрій повідомив, що у його підрозділі командири:

  • направляють на бойові завдання обмежено придатних;
  • не реагують  на скарги щодо здоров’я;
  • ображають честь і гідність підлеглих, погрожують кримінальним переслідуванням за розголос;
  • обмежують волю "непокірних" на так званій "виховній хаті".

Як стверджує  військовий, туди "вивозять непокірних, забирають у них телефони, вдень змушують працювати, а вночі, "як собак", зачиняють у підвалі. Тих, хто зламався й "усвідомив", відправляють на позиції зі зброєю. Тих, хто ні, – з лопатою".

В час контактів з журналістами  боєць  був в лікарні.  Розповів, що на його повернення "дуже чекають".

"Знаю, що на моє повернення дуже чекають... Хлопець приїхав після операції, ходив підписувати відпустку на реабілітацію. Розповідав, як замкомбата з озброєння кричав йому, що через мене до них приїжджала перевірка, але їм однаково", – продовжив  він.

Він  зауважив, що за невиконання наказу боєць може отримати  п’ять років тюрми. Але він не проінформований ні про жодний  випадок, коли офіцер поніс відповідальність  після факту  загибелі особового складу через власну провину.

Представники  Міноборони  інформують, що тільки за тиждень від 28 січня до 5 лютого 2024 року на їх  "гарячу лінію"  надійшли  11 звернень зі скаргами на керівництво 25 ОСБ. 

Співробітники  Донецького зонального відділу ВСП (Військова служба правопорядку) Міноборони Андрієві Васькіну  відповіли  про так звані "виховні хати" – підвали або ями, де сидять   бійці, які провинились.

 Зауважують, що Васькін "неодноразово порушував дисципліну, підбурював інших військовослужбовців до невиконання наказів".

"Під час перебування в пункті збору військової частини *** в н.п. *** Донецької області відбулася повітряна тривога, під час якої військовослужбовці, які перебували на пункті збору, зобов’язані перебувати в підвалах та бліндажах, так як була ймовірність завдання ракетного удару по н.п. *** Донецької області", – зазначено в повідомленні.

Виходить, керівники захисника стверджують, що посадили його до підвалу, бо турбувались за його життя через повітряну тривогу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військовий попередив про загрозу оточення ще одного стратегічного міста

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ара

2 квітня 2024, 08:42

Вот человеку который прошел майдан и Иловайск я верю, а пидорасам начальникам нет!


Новини