Головна Новини Суспільство Війна з Росією Авдіївка може повторитись: військовий попередив загрозу оточення ще одного стратегічного міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Авдіївка може повторитись: військовий попередив загрозу оточення ще одного стратегічного міста

РФ може повторити Авдіївську тактику для захоплення стратегічного важливого міста Вугледар Донецької області

28 березня 2024, 20:47
Поділіться публікацією:

Російські  загарбники,  не маючи можливості  напряму захопити Вугледар, хочуть  зайти в тил бійцям ЗСУ і,  саме так взяти місто в оточення. Єдиний варіант для їх просування -  Курахівський напрямок. Про це  під час  ефіру на телеканалі  "Еспресо"  розповів український військовий  Михайло-Лука Кабусь (Магнат).

Авдіївка може повторитись: військовий попередив загрозу оточення ще одного стратегічного міста

Росіяни можуть спробувати тактику Авдіївки на Вугледарі (фото із відкритих джерел)

"Окупанти хочуть через Курахове зайти з тилу на Вугледар. Оточувати міста, щоб ЗСУ відступали — стандартна тактика росіян. Усі розуміють ситуацію і роблять все, щоб не допустити цього оточення в майбутньому", — сказав  боєць.

Військовослужбовець  зазначив, що гіркий досвід допущених колись помилок  враховують тут  і військові  вчасно використовуватимуть всі сили, щоб  не допустити подібного в майбутньому.

Як продовжив захисник, біля Новомихайлівки  йдуть важкі бої. Туди загарбник  скеровує найбільше сил, щоб вирівнювати лінію фронту.  

"Поки ми не розуміємо, в якому напрямку будуть рухатися росіяни. Але зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Тобто вони хочуть вирівняти лінію і намагаються просуватися в сторону Георгіївки", — повідомив  військовий.

Боєць каже, що водні перешкоди — це проблема для  загарбників. Зараз росіянам непросто добиватись  успіху. Їх  мізерні  просування  коштують їм багато втрат, бо вони  втрачають  велику кількість техніки та військових.

"Тому масштабного прориву тут не очікується. Але якщо ворог застосує достатньо резервів, як це було на Авдіївському напрямку, то, можливо, для нас будуть якісь нові виклики. Наразі ситуація стабільна, наскільки це можливо, з наявними засобами, які є в ЗСУ", — підсумував Михайло Кабусь.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що бойові дії в Україні посилюються. Президент України Володимир Зеленський має бути більш відкритим для розкриття інформації про стан війни в Україні. Таку думку висловив високопоставлений американський дипломат Джеймс Рубін, відповідальний за протидію дезінформації. Рада прозвучала на тлі посилення бойових дій, російських успіхів у ключових сферах та ослаблення міжнародної уваги до війни. Про це пише рейтингове видання "Politico". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини