Головна Новини Суспільство Війна з Росією Bloomberg назвав "нейтральну" країну, яка хоче допомогти РФ виробляти боєприпаси
commentss НОВИНИ Всі новини

Bloomberg назвав "нейтральну" країну, яка хоче допомогти РФ виробляти боєприпаси

Україна звернулася до німецького уряду з проханням втрутитися в ситуацію

19 вересня 2023, 08:40 comments1476
Поділіться публікацією:

У другій половині вересня на один із російських заводів має прибути верстат із ЧПУ виробництва Spinner Werkzeugmaschinenfabrik GmbH з Туреччини. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg", посилаючись на лист від українського Національного агентства із запобігання корупції, з яким зуміли ознайомитись журналісти.

Bloomberg назвав "нейтральну" країну, яка хоче допомогти РФ виробляти боєприпаси

ЧПУ виробництва Spinner Werkzeugmaschinenfabrik GmbH

Україна закликає Німеччину та компанію Spinner зупинити відправку до Росії дорогого обладнання, яке використовується для виробництва боєприпасів.

Верстат, що використовує комп'ютерні інструменти для виготовлення точних приладів, необхідний для осколково-фугасних снарядів, які російські загарбники використовують в Україні.

"Щойно верстат потрапить до Росії, ми мало що зможемо зробити, щоб запобігти його використанню у військових цілях Росією: час не терпить", — йдеться в листі.

Зазначається, що верстат завантажили на вантажівку в Туреччині ще 30 серпня, потім його перевезли на поромі до порту на північно-східному узбережжі Чорного моря. Звідти він вирушить на ВАТ "Сіровський механічний завод".

У матеріалі йдеться, що виробник боєприпасів пов'язаний з підсанкційним "Ростехом", а в якості імпортера зазначена компанія "Юмак" — постачальник низки підприємств, що потрапили під санкції, що займається виробництвом боєприпасів, снарядів та інших компонентів, які використовуються в танках та винищувачах Су та МіГ.

За словами співрозмовників Bloomberg, знайомих з поставками, у минулому до Росії з інших країн потрапило й інше обладнання, вироблене цією компанією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ердоган не захистив: США запроваджують санкції проти турецьких компаній за допомогу РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що Туреччина натякає на блокування вступу Швеції до НАТО: чому Ердоган здає назад.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини