Головна Новини Суспільство Війна з Росією Блінкен відповів, чи забороняє США використовувати американську зброю для ударів по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен відповів, чи забороняє США використовувати американську зброю для ударів по РФ

Ентоні Блінкен прокоментував питання щодо застосування американської зброї на війні в Україні, зокрема і для ударів по Росії.

15 травня 2024, 15:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон не забороняє використовувати американську зброю для ударів по Росії. За його словами, США не заохочуватимуть Україну у цьому питанні і вона повинна сама вирішувати чи бити їй по Росії.

Блінкен відповів, чи забороняє США використовувати американську зброю для ударів по РФ

Державний секретар США Ентоні Блінкен. Фото з відкритих джерел

Ентоні Блінкен здійснив візит в Україну, де під час спільного брифінгу з очільником МЗС Дмитром Кулебою зробив кілька заяв щодо американської допомоги. За словами держсекретаря США, Пентагон намагається якнайшвидше передати Україні зброю та військову техніку, зокрема це стосується  боєприпасів, ракет, засобів ППО, бронетехніки та інше.

"США приділяють особливу увагу Patriot та іншим засобам ППО, намагаємося переконатися, що зможемо знайти їх та поставити в Україну", — сказав Блінкен.

На брифінгу Блінкен також відповів на питання, чи забороняють Сполучені Штати використовувати американську зброю для ударів по Росії. 

"Ми не заохочуємо і не сприяємо ударам України по Росії. Україна сама вирішує, як вести свою війну, тому що це оборонна війна. Ми ж зробимо все необхідне, щоб Україна отримала все необхідне для перемоги на полі бою", — сказав Блінкен.

Зазначимо, що у квітні в адміністрації президента США заявили, що Україна отримала зобов'язання щодо застосування далекобійної зброї, зокрема ракет ATACMS, які полягають у тому, що їх можна використовувати лише для ударів по українських територіях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що державний секретар Ентоні Блінкен пояснив, яку позицію займають Сполучені Штати у можливих мирних переговорах між Україною та Росією щодо війни.

Також "Коментарі" писали про те, що нардеп Гончаренко розповів, чим Україну буду розраховуватись з США за допомогу у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 травня 2024, 15:13

Тобто Хунта кошерних бреше як завжди? Просто герої Росії не хочуть бити по своїм, зрадники України. Кажете вирішує Україна? Руками тих хто її зраджує? Чи вирішує купка її корумпованих зрадників? Не дивно що Київ не чіпають.


Новини