Головна Новини Суспільство Війна з Росією Блекаут в Україні можливий із двох причин: пояснення міністра енергетики
commentss НОВИНИ Всі новини

Блекаут в Україні можливий із двох причин: пояснення міністра енергетики

На сьогодні єдина причина відключення електропостачання – це погодні умови, зазначив Герман Галущенко

2 грудня 2023, 16:12
Поділіться публікацією:

Україна готова до зими, і не буде відключень електроенергії, якщо не відбудуться потужні ворожі обстріли та стихійні лиха. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів міністр енергетики України Герман Галущенко.

Блекаут в Україні можливий із двох причин: пояснення міністра енергетики

Відключення електроенергії. Фото: з відкритих джерел

Міністр наголосив, що на сьогодні єдина причина відключення електропостачання – це погодні умови.

"Ми готові до проходження цієї зими, і якщо не буде масованих ударів, які матимуть драматичний вплив на енергосистему, або стихійного лиха, то відключень не буде", — висловився Галущенко.

Міністр енергетики України зазначив, що сьогодні є дуже складними погодні умови. Він нагадав, що цього тижня стихія вирувала в Одеській, Миколаївській, Київській областях, а зараз перемістилася на захід держави. "Тому наразі відбуваються відключення, тому що є велика кількість поривів електроліній на заході України", – додав Галущенко. За його словами, у трьох областях, де раніше вирувала стихія, вже відновлено електропостачання, окрім окремих випадків, де завершуються ремонтні роботи.

За словами Галущенка, зараз максимальна кількість ремонтних груп з усієї України працюватиме на західній Україні, щоб максимально швидко відновити електропостачання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з настанням зими тема російських атак на українську енергосистему і нашої готовності до цього стає більш обговорюваною. Міністр енергетики Герман Галущенко запевняє, що російська армія зараз масово не атакує ракетами та дронами енергетичну інфраструктуру, вичікуючи, коли стане холоднішою. При цьому Галущенко, як раніше президент України Володимир Зеленський, вважає справедливим завдавати ударів у відповідь по російській енергетичній інфраструктурі. Як оцінюєте дані заяви та загалом підготовку України до атак ворога по нашій енергосистемі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини