Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Бійці швидко закінчаться": новопризначений комбат критикує Міністерство оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

"Бійці швидко закінчаться": новопризначений комбат критикує Міністерство оборони

Військовослужбовець Сергій Варакін заявив про проблему недостатнього забезпечення солдатів на війні в Україні.

сьогодні, 12:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Командир батальйону безпілотників 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Сергій Варакін критикує Міністерство оборони України. За його словами, за 11 років війни існують ті ж самі проблеми, зокрема у матеріально-технічному забезпеченні бойових підрозділів.

"Бійці швидко закінчаться": новопризначений комбат критикує Міністерство оборони

Сергій Варакін. Фото з відкритих джерел

Військовослужбовець Сергій Варакін у Facebook вказав, що після призначення на посаду командира батальйону він зіткнувся з проблемою, яка не вирішується з початку війни.

"Ти стаєш комбатом! І що відбувається!? На 11-му році війни... А нічого нового! Проблеми всі ті ж самі! Тобі потрібно все знаходити самому! Ну, ти можеш забити на все і казати: "А в мене цього немає, тому я воювати не можу"! Але тоді ти не будеш ефективно нищити ворога, твої бійці швидко "закінчаться", і все!", — пише Варакін.

За його словами, Міністерство оборони повинно надати бійцям усе необідне, щоб солдат "воював якісно, комфортно, з великим бажанням". Зокрема, Варакін вказує, що міністерство мало б забезпечувати інфраструктурою, автівками, боєприпасами, дронами, старлінками, оплатою за старлінки, ноутбуками, РЕБами, генераторами, психологічним супроводом та іншими речами, які, за його словами "знаходиш самостійно".

"В мене тоді питання: яка роль і місце Міністерства оборони в цьому процесі?! В мене є мрія! Як це відбувається в арміях світу! Де командир бере список, пише заявку і в нього на ранок все це є! Чи буде в нас колись таке?! Куди йдуть всі мільярди мільярдів? Ми не можемо 11-й рік просити людей нас постійно забезпечувати!", — зазначив Варакін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що отримує військовий при потраплянні до армії. У ЗСУ показали повний список речей.

Також "Коментарі" писали про те, що військові скаржаться на якість фортифікацій на одному з напрямків фронту, де росіяни готують наступ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини