Головна Новини Суспільство Війна з Росією Битва за Покровськ тільки починається: чому її вже порівнюють з Бахмутом і Авдіївкою
commentss НОВИНИ Всі новини

Битва за Покровськ тільки починається: чому її вже порівнюють з Бахмутом і Авдіївкою

Кожен будинок Покровська стане для ЗСУ фортифікацією, а підвал — укриттям, каже ветеран АТО Євген Дикий

4 вересня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

 Тривалий наступ російських військ на Покровськ у Донецькій області та наближення ворога до міста не гарантує його захоплення. Є низка причин, які базуються на досвіді бойових дій на Донбасі, що підтверджують це.

Битва за Покровськ тільки починається: чому її вже порівнюють з Бахмутом і Авдіївкою

Наступ РФ на Покровськ (фото з відкритих джерел)

Про це розповів військовий аналітик та ветеран АТО Євген Дикий у коментарі для "Телеграфу".

"Нагадаю, що до Бахмута російські війська підійшли досить швидко, однак сам Бахмут їм довелося штурмувати протягом 10 місяців. До Авдіївки росіяни також дісталися за кілька тижнів, але взяття міста затягнулося на чотири місяці. Авдіївка, до речі, значно менша за Покровськ. Зараз можемо побачити аналогічну ситуацію з Часовим Яром. Російські війська підійшли до нього понад чотири місяці тому, проте досі не змогли повністю захопити", — зазначає Дикий.

Він підкреслює, що весь досвід цієї війни показує: коли бої переходять у межі міської забудови, де кожна будівля стає фортифікаційною спорудою, а підвали слугують укриттями, українські захисники здатні довго стримувати ворога, завдаючи йому значних втрат. Тож навіть після того, як російські війська підійдуть до Покровська, це не означає, що місто відразу буде захоплено — тоді лише почнеться справжня битва за місто.

"Можливо, ми втратимо Покровськ як тилову базу, але це зовсім не означає, що місто буде втрачено з військової точки зору. Битва за Покровськ може тривати довгими місяцями і не обов'язково буде успішною для росіян. А якщо й буде, то лише через значні втрати та після тривалої боротьби. Зради немає — є важка війна", — підсумував Євген Дикий.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що після невдач біля Покровську росіяни різко змінили напрямок удару

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини