Головна Новини Суспільство Війна з Росією Битва за Авдіївку наближається до кінця: завдяки чому ЗСУ ще не залишили місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Битва за Авдіївку наближається до кінця: завдяки чому ЗСУ ще не залишили місто

ЗСУ активно б'ють дронами в Авдіївці, але росіяни не ховаються

13 лютого 2024, 11:34 comments5851
Поділіться публікацією:

У безвітряну літну погоду в небо над Авдіївкою на Донеччині стоїть гул від сотень FPV-дронів, які сьогодні є головною зброєю України. Поряд із дронами-бомбардувальниками вони є "найбільш використовуваною, точною та ефективною зброєю цього періоду". Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Битва за Авдіївку наближається до кінця: завдяки чому ЗСУ ще не залишили місто

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що деякі російські окупанти вже навіть не намагаються сховатися від цих БПЛА.

"Дві армії. Два різні типи авіації. Чотиримісячна битва за руїни Авдіївки досягає кульмінації, і українські та російські військові обстрілюють один одного з повітря. Різниця в тому, що українці запускають тисячі крихітних дронів по російських військах, які штурмують місто. бойових літаків сотні потужних плануючих бомб", — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що в українських захисників, які героїчно обороняють Авдіївку, закінчуються боєприпаси для артилерійських батарей та систем ППО. У зв'язку з цим українські захисники активно використовують дрони.

"Тепер ці одноразові дрони, що вибухають, замінюють традиційну артилерію", — зазначають журналісти.

Відомо, що Україна виробляє понад 50 тисяч FPV-дронів на місяць.

Вказується, що приблизно водночас російські війська почали просуватися навколо Авдіївки, а потім і прориватися до міста, незважаючи на величезні втрати.

Forbes зазначає, що зараз "кривава авдіївська кампанія, схоже, наближається до завершальної фази".

Зазначимо, раніше Forbes повідомляла, що українське командування зміцнює Авдіївку на тлі спроб окупантів з різних флангів захопити місто. Є підстави вважати, що на порятунок Авдіївки могли відправити одну із найкращих бригад української армії – 3-ту десантно-штурмову бригаду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Medkot

14 лютого 2024, 11:54

Хвала Всевишньому! Після двох рооків війни, таки спромоглися налагодити власне виробництво дронів. Скільки ще треба часу, шоб до міністерства стратегічної промисловості дійшло, що снаряди тож треба виробляти, а не тільки клянчити!

ЭДВАРД

14 лютого 2024, 03:49

БЕРЕЖИ ВАС БОЖЕ І НАША ЛЮБОВ НАШІ РІДНІ ЗАХИСНИКИ! НЕХАЄ СМЕРТЬ ЗАБЕРЕ ВСІХ ЗАГАРБНИКІВ-НАЦИСТІВ, ЩО ВДЕРЛИСЯ В НАШУ РІДНУ УКРАЇНУ ВБИВАТИ МИРНИХ ЛЮДЕЙ! НЕХАЙ СТО ПОКОЛІНЬ ТИХ ІСТОТ ЩО ЗАРАЗ РУЙНУЮТЬ НАШІ МІСТА І СЕЛА НЕ ЗНАЮТЬ НІ ЩАСТЯ, НІ ДОБРОБУТУ, НІ ЛЮДСЬКОЇ ЛЮБОВІ! СМЕРТЬ НАЦИСТАМ ОРКОСТАНУ!!!

Алекс

13 лютого 2024, 12:37

бука, хутин пуйло, кацапчик. почем там яичко в магазе?

бука

13 лютого 2024, 12:08

фортеця бахмут?


Новини