Головна Новини Суспільство Війна з Росією Біля Вовчанська загинув лідер руху ОУН Микола Коханівський
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля Вовчанська загинув лідер руху ОУН Микола Коханівський

В соцмережах повідомляють про загибель Миколи Коханівського

10 червня 2024, 19:51 comments1220
Поділіться публікацією:

На фронті загинув лідер руху ОУН Микола Коханівський. Про це повідомляють у соцмережах. Наприклад Роксолана Хмара, дружина Степана Хмари повідомляє, що він загинув в окопі на передовій на Харківському напрямку, біля Вовчанська.

Біля Вовчанська загинув лідер руху ОУН Микола Коханівський

Микола Коханівський

"Він, що воював з 14 року, був командиром ОУН, який, як свою зіницю, беріг кожного воїна. Вони йому не дали створити батальйон ОУН і бути комбатом, там, де він був на своєму місці… Микола "літав", знав ПВО, він був класним комбатом, умілим і відданим справі до кінця. Але, вони його знищили. Бо він був НАЦІОНАЛІСТОМ! Справжнім, відданим Україні до кінця. Не вірю, не хочу вірити",
— написала Роксолана Хмара і висловила співчуття дружині загиблого.

Окрім того на сторінці Миколи Коханівського у Фейсбуці висловлюють співчуття із приводу його загибелі. Серед них і політик Олесь Доній.

"Світла пам'ять Микола Коханівський . Ти завжди був затятим і безстрашним, Миколо",
- написав Доній.

Нагадаємо у Росії порушили справу проти лідера Добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського. Його звинувачують у публічних закликах до тероризму (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ) у зв'язку з подіями біля будівлі Російського центру науки і культури в Києві 18 лютого 2018 року. У рамках розслідування цих подій російське слідство отримало "неспростовні докази" проти Коханівського — знайшли відео, в якому він закликає взяти участь у заході біля будівлі Російського центру.

При цьому відомо, що в Харківській області ось уже місяць ідуть бої. Російські окупанти намагаються захопити Вовчанськ та інші населені пункти. Наразі вони проводять перегрупування та чекають на резерви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини