Головна Новини Суспільство Війна з Росією Біля резиденції Путіна встановили зенітно-ракетний комплекс "Панцир - С1"
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля резиденції Путіна встановили зенітно-ракетний комплекс "Панцир - С1"

Ще один комплекс, біля ще однієї резиденції

3 квітня 2023, 16:30
Поділіться публікацією:

Зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1" встановили неподалік ймовірної резиденції президента Росії Володимира Путіна біля Красної Поляни в Краснодарському краї РФ. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода", яке цитує команду розслідувачів опозиційного політика в ув’язненні Олексія Навального.

Біля резиденції Путіна встановили зенітно-ракетний комплекс "Панцир - С1"

Панцир - С1

За їх даними, за кілометр від встановлення ППО розташований комплекс будівель, який формально жодного відношення до президента мати не може. Оскільки "все це за документами належить "Газпрому", але насправді це секретна зимова резиденція Володимира Путіна". 

"Це місце, де він катається на лижах", – зазначають розслідувачі. Це шале вважається будинком прийому офіційних гостей. Тут розташовані два будинки, корпус для осіб супроводу, гірськолижний підйомник та вертолітний майданчик. Спочатку збудували будинок площею 3800 квадратних метрів.

У ньому чотири поверхи: два під землею та два – над землею. У цьому будинку розташовані величезний спа-комплекс, дві великі спальні та інші приміщення.

Після Олімпіади збудували і другий будинок. Його площа – 8300 квадратних метрів.

Окрім цього, стало відомо, що російська влада встановила комплекси "Панцир-С1" біля Міноборони, аеродрому Остаф’єво, резиденції президента Путіна в Ново-Огарьові та на Валдаї, а також на офісній будівлі Москви. 22 лютого "Панцир-С1" помітили на Воробйових горах навпроти стадіону "Лужники", де мав виступити Путін.

"Панцир-С1"-  є зенітним ракетно-гарматним комплексом малого радіусу дії, що розміщується на гусеничному шасі, колісному шасі вантажівки, причепа або встановлюється стаціонарно. Управління ведуть два чи три оператори. Протиповітряна оборона здійснюється автоматичними гарматами та керованими ракетами з радіокомандним наведенням з інфрачервоним та радіолокаційним стеженням. Комплекс призначений для захисту малорозмірних об'єктів від засобів повітряного нападу (як пілотованих, так і безпілотних). З іншого боку, комплекс здатний боротися з легкоброньованими наземними цілями, і навіть живою силою противника.

Нагадаємо, що падіння (ймовірного) українського безпілотника вже зафіксовано в Московській області. Окрім цього, в ЗСУ сформовано ударні роти БПЛА. А Лукашенко розпочав раптову перевірку бойової готовності армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини