Головна Новини Суспільство Війна з Росією Більше окупанти не ризикують: як РФ змінила тактику після збитку винищувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше окупанти не ризикують: як РФ змінила тактику після збитку винищувачів

Тепер ЗСУ можуть вільно та безпечно діяти вздовж узбережжя Дніпра та у тилових районах на Західному березі Херсонської області

27 грудня 2023, 09:05 comments1189
Поділіться публікацією:

Російські війська після втрати відразу кількох винищувачів лише за тиждень істотно знизили темпи своїх операцій на східному березі Херсонської області. На такий крок супротивник пішов, щоби не ризикувати авіацією. При цьому росіяни вирішили підвести далекобійну артилерію ближче до річки Дніпро. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Більше окупанти не ризикують: як РФ змінила тактику після збитку винищувачів

Збиття Су-34 окупантів. Фото: із відкритих джерел

Експерти зазначають, що 26 грудня представник Південного оперативного командування ЗСУ Наталія Гуменюк заявила, що на східному березі Херсонської області стало вдвічі менше наземних атак ворога на позиції наших військ порівняно з попереднім середнім показником 30 штурмів на день.

Також аналітики згадують слова спікера Повітряних сил ЗСУ полковника Юрія Ігната від 25 грудня. Він також повідомляв, що російські війська припинили проведення активних бойових дій на Херсонському напрямку після знищення винищувачів.

На думку аналітиків ISW, окупанти нещодавно посилили використання плануючих бомб проти українських військ на правому березі Херсонської області частково через успішне придушення бійцями ЗСУ далекобійної артилерії окупантів.

"Однак російські війська, можливо, зараз вважають за краще підвести далекобійну артилерію ближче до берегової лінії річки Дніпро, ніж ризикувати знищенням більшої кількості літаків", — пояснюється у звіті.

Експерти вважають, що потенційне розгортання російської далекобійної артилерії ближче до лінії фронту може надати ЗСУ можливість легше вражати ці види озброєння та вільно й безпечніше діяти вздовж узбережжя Дніпра та в тилових районах на Західному березі Херсонської області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — воєнні підсумки року: що вдалося Україні, а з чим виникли складнощі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини