Головна Новини Суспільство Війна з Росією Білорусь залишила велика група російських винищувачів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь залишила велика група російських винищувачів: подробиці

Територію Білорусі залишили 9 російських винищувачів

5 серпня 2023, 15:45 comments1990
Поділіться публікацією:

З Білорусі полетіло 9 винищувачів РФ. О 13:30 гурт злетів з аеродрому "Барановичі". Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Беларускі Гаюн". До складу групи увійшли винищувачі Су-34 та Су-30СМ. Вони пройшли через Могилівську область та перетнули кордон Білорусі з РФ. Більшість із них провела в Білорусі 202 дні (з 15 січня 2023 р.).

Білорусь залишила велика група російських винищувачів: подробиці

Винищувач. Фото: з відкритих джерел

Пізніше, в районі 14:00, з Мачулищ пішов на зліт російський вертоліт Мі-24. це був останній вертоліт авіаційного угруповання РФ у Білорусі. Гелікоптер взяв курс на схід, і, мабуть, також летить з РБ до РФ на аеродром "Сеща".

Варто додати, що сьогодні вранці близько 8:15-8:30 територію Білорусі залишили 4 одиниці – Мі-8 ВКС РФ та 6 одиниць – Мі-24 ВКС РФ. Вони приземлилися в аеродромі "Сеща" у Брянській області.

З початку повномасштабного вторгнення країни-терориста на територію України ворог використовує територію Білорусі для завдання ударів по нашій землі.

Зокрема, Білорусь регулярно продовжує навчання та ротацію російських військових, а також зберігає у себе їхню техніку та озброєння.

Читайте на порталі "Коментарі" — самопроголошений президент Республіки Білорусь (РБ) Олександр Лукашенко розродився низкою чергових резонансних заяв. Серед іншого – звинуватив США та Британію мало не у руйнуванні Європи. Крім того, почав брязкати ядерною зброєю, нібито вже переданою РФ і розосередженою територією РБ. А ще заявив, що нібито пожартував, коли раніше казав, нібито вагнерівці, які перебазувалися до Білорусі, хочуть здійснити "екскурсію" на територію Польщі. Тим часом білоруські вертольоти днями порушили повітряний простір Польщі. І загалом ситуація на білорусько-польському та білорусько-литовському кордоні явно загострилася після перебазування вагнерівців до Білорусі. Про що говорять останні заяви Лукашенка, а також реакція Заходу на витівки білоруської армії та вагнерівців, за якими, схоже, проглядається тінь Кремля? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Hajun_BY/7200
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини