Головна Новини Суспільство Війна з Росією Білорусь вперше збивала авіацією російські шахеди: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь вперше збивала авіацією російські шахеди: деталі

Білорусь збивала російські безпілотники, які залетіли на територію країни.

29 серпня 2024, 11:15 comments1033
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Моніторинговий ресурс "Беларускі Гаюн" заявив, що під час чергової російської атаки по Україні один з шахедів РФ залетів на територію Білорусі. Як наслідок ВПС РБ підняли у повітря винищувач, який намагався збити російський безпілотник.

Білорусь вперше збивала авіацією російські шахеди: деталі

Російський безпілотник. Фото з відкритих джерел

29 серпня Росія здійснила нову атаку по Україні використавши десятки безпілотників. Як повідомляє "Беларускі Гаюн", о 3:30 один з російських дронів знову залетів на територію Білорусі в Єльському районі, що змусило білоруських військових реагувати.

"Після заходу шахеда в повітряний простір Білорусі винищувач ВПС РБ близько 20 хвилин ганявся за порушником, а в районі 03:55 в Єльському районі Гомельської області чули не менше 2 вибухів і спостерігали яскравий спалах у небі", — повідомив моніторинговий ресурс.

За заявами білоруських аналітиків, це вперше, коли була використана авіація для збиття російського безпілотника винищувачами Військово-повітряних сил Білорусі.

"Таким чином, це, ймовірно, перший зафіксований випадок, коли винищувач ВПС РБ спробував знищити реальну військову мету в небі – російський дрон-камікадзе типу "Шахед"", — йдеться в заяві "Беларускі Гаюн".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі зробили заяву щодо збиття російських ракет над територією України. Як пояснив очільник Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, у НАТО не підтримують рішення, щоб польські військові знищували ракети РФ в повітряному просторі України.

Також "Коментарі" писали про Лукашенка, який вважає,  що Україна зрадіє від ядерного удару Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини