Головна Новини Суспільство Війна з Росією Білий дім заявив, що Північна Корея постачає артилерійські снаряди для Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім заявив, що Північна Корея постачає артилерійські снаряди для Росії

Росія шукає зброю по всьому світу.

2 листопада 2022, 18:31
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі заявив, що США мають інформацію про постачання зброї з Північної Кореї до Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Білий дім заявив, що Північна Корея постачає артилерійські снаряди для Росії

Кім Чен Ин та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Кірбі повідомив на спеціальному брифінгу, що Північна Корея намагається  таємно передати Росії артилерійські снаряди. Процес постачання мав відбуватись через країни Африки та Близького Сходу.

"Наші вказівки свідчать про те, що КНДР таємно постачає зброю, і ми збираємося слідкувати за цим процесом", — повідомив речник Білого дому з національної безпеки сказав Джон Кірбі.

Американський посадовець також додав, що США буде звертатись до ООН, щодо питань відповідальності за постачання озброєння для Російської Федерації.

Кірбі повідомив, що США знає куди буде доставлена зброя з КНДР, але деталі не уточнював. Представник Білого дому зазначив, що кількість зброї є незначною і навряд чи вплине на війну в Україні, але снаряди можуть зашкодити мирним мешканцям.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іран погодився поставити в Росії близько 1000 балістичних ракет класу "земля-земля". Окрім того, РФ та Ісламська Держава працює над додатковим постачанням дронів-камікадзе до Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що ЗСУ в жовтні знищили рекордну кількість російських солдатів за увесь час від початку повномасштабного вторгнення. Також у жовтні українські солдати ліквідували найбільшу кількість безпілотних літальних апаратів — 406 одиниць. Переважна більшість з яких були іранського виробництва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини