Головна Новини Суспільство Війна з Росією Bild повідомляє, що росіяни захопили важливий плацдарм: що відбувається на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Bild повідомляє, що росіяни захопили важливий плацдарм: що відбувається на фронті

За інформацією Bild, тепер під повним контролем окупантів плацдарм навколо Очеретино

25 липня 2024, 14:16
Поділіться публікацією:

Російські окупанти завершили захоплення плацдарму навколо Очеретино та захопили село Новоселівка Перша. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "Bild".

Bild повідомляє, що росіяни захопили важливий плацдарм: що відбувається на фронті

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, наприкінці квітня російські війська здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 км углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине. З того часу вони розширювали плацдарм, що утворився, захоплюючи навколишні села. Тепер впало останнє з них – село Новоселівка Перша.

Далі на захід простягається кілька кілометрів полів, які можуть стати для окупантів оперативним простором.

"Російська армія вторгнення захопила останній оплот українських військ біля Очеретиного — Новоселівку Першу. Бій за стратегічне поселення тривав лише два тижні. Очікується, що тепер у цьому напрямі українські війська відійдуть за річку Вовча. Російські війська зараз за 22 км на схід від Покровська. На початку року це були 38 км", — зазначив військовий аналітик видання Юліан Рьопке.

Зазначимо, раніше видання "Forbes" повідомляло, що дуже ймовірно сотні українських захисників оточені біля села Прогрес на сході України. Наразі "наказу на висновок немає", повідомила раніше українська аналітична група Deep State. Але цей наказ може надійти незабаром, оскільки політика головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, за його словами, полягає в тому, що його війська ніколи не повинні боротися до останньої людини.

У матеріалі йдеться, що оточеним українським воїнам доведеться або з боєм пробиватися на захід, або чекати, доки інші бригади проб'ються на схід.

"В останні дні на полі бою на захід від руїн Авдіївки з'явилися зловісні знаки. За тиждень група російських мотострілкових полків пройшла 6,5 кілометрів на захід... Рухаючись до Прогресу, російське з'єднання розділилося на дві частини та оточило два батальйони 31-ї механізованої бригади" армії", — йдеться у публікації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини