Головна Новини Суспільство Війна з Росією BILD назвав місто Донбасу, яке незабаром може повторити долю Вугледару
commentss НОВИНИ Всі новини

BILD назвав місто Донбасу, яке незабаром може повторити долю Вугледару

Аналітик BILD повідомляє, що окупанти вже за 2 км до Курахового, бої стають серйознішими.

сьогодні, 11:36
Поділіться публікацією:

Російські загарбники підібралися практично впритул до міста Курахове Донецької області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє військовий аналітик BILD Юліан Рьопке.

BILD назвав місто Донбасу, яке незабаром може повторити долю Вугледару

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Аналітик у середині вересня особисто побував у прифронтовому Кураховому, де до війни проживало майже 18 тисяч людей. Тоді російські війська стояли приблизно за 8 км на схід. На початку жовтня вони здійснили прорив, захопивши селище Острівське та вийшовши до берегів Курахівського водосховища. Тепер росіяни зупинилися всього за 2 км від міста і продовжують наступати, незважаючи на великі втрати.

"Бої поблизу Курахового стають все серйознішими. Ми бачимо великий прорив, який був тут зроблений, близько 6-7 км, які пройшли за останній місяць. Це дуже вузька смужка, як змія, якою йдуть на Курахово", — зазначив Рьопке.

Читайте також на порталі "Коментарі" – військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 років. Іван Ступак в ефірі каналу "Еспресо" висловив думку, що окупанти можуть захопити Курахове легко, змусивши ЗСУ відійти від міста, і для цього їм потрібно перерізати ключову трасу, перекривши забезпечення наших військових.

Експерт зазначив, що минулого тижня росіянам вдалося пройти на кордоні Донецької та Запорізької областей, у районі Гуляйполя та Великої Новосілки, близько 1 км углиб території України.

"Не треба бути великим аналітиком, відкриваємо карту DeepState і бачимо, що далі для загарбника велика мета — перекрити дорогу, яка з'єднує Курахове з містом Запоріжжя. Це щоб зробити перебування наших військових у Кураховому та на його околицях неможливим, і змусити українське командування відійти з цього населеного пункту, і таким чином росіяни змогли б зробити велике захоплення, не докладаючи значних зусиль", — пояснив він.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини