Головна Новини Суспільство Війна з Росією Безвихідь у війні: чому на Заході радять Україні піти у стратегічну оборону
commentss НОВИНИ Всі новини

Безвихідь у війні: чому на Заході радять Україні піти у стратегічну оборону

Зважаючи на перевагу росіян у ресурсах, зараз Україні вигідніше воювати від оборони, вважають західні експерти

13 листопада 2023, 16:14 comments5065
Поділіться публікацією:

В умовах глухого кута на фронті, що не дозволяє жодній стороні здійснити великий прорив, для України, яка поступається Росії за всіма основними ресурсами, було б вигідніше перейти до стратегічної оборони. Відбиваючи російські наступи, українці могли б завдати росіянам значно більше шкоди за своїх менших втрат, ніж ведучи власний контрнаступ. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Wall Street Journal.

Безвихідь у війні: чому на Заході радять Україні піти у стратегічну оборону

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що на Заході все голосніше звучать голоси, які кажуть, що затримки з постачанням західної зброї були однією з причин невдачі українського контрнаступу. Але тепер ситуація в глухому куті, і немає такої зброї, передача якої могла б радикально змінити хід війни.

Проблеми з настанням мають не лише українці, а й росіяни, що свідчить поточна битва за Авдіївку. Маючи вкрай незначні територіальні здобутки, агресор зазнає там величезних втрат. Тому з огляду на більшу кількість мобілізаційного ресурсу та можливостей військового виробництва в Росії для України буде невигідним витрачати дефіцитні ресурси на власний наступ.

"З огляду на обмежену здатність України перехопити ініціативу на полі бою проти російських військ, деякі сторонні спостерігачі кажуть, що найбезпечнішим напрямом дій Києва є перейти до оборонної позиції та змусити Росію витрачати свої війська та обладнання у пошуках досягнень. Україна певною мірою скористалася таким підходом у Авдіївці", — зазначає WSJ.

Також видання "Коментарі" повідомляло — військовий та зовнішньополітичний фронт: де найскладніша ситуація і що може змінитися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 листопада 2023, 16:39

Тобто нескінченна війна. Мінськ-3 за замовчуванням. Юдейські геніально! Перемога дозволяє закінчити війну, припинити втрати, почати розвиватись. В Україні буде два величезних гнійника: 1 ззовні гарячі військові дії, 2 всередині нацистська хунта Фюрера, перетворена на царизм у владі. Юдейська класика! А де там Гаага, репарації? Навмисне провокаційне Бендерство як Фаріон працює на ФСБ? Як Божі пастирі обдурили Божих овець, ніхто навіть і не зрозумів. А юдейський Фюрер і справді геній!


Новини