Головна Новини Суспільство Війна з Росією Безугла розповіла про ситуацію на сході: що відбувається в Торецьку і Мирнограді
commentss НОВИНИ Всі новини

Безугла розповіла про ситуацію на сході: що відбувається в Торецьку і Мирнограді

Як стверджує Безугла ситуації в Донецькій області приділяється недостатньо уваги

14 серпня 2024, 11:20
Поділіться публікацією:

Для проведення операції в Курській області з Торецька було знято бригаду десантно-штурмових військ, яка стабілізувала оборону міста після дивної необґрунтованої ротації 24-ї бригади, заявила нардеп Мар’яна Безугла. Наразі, за її словами, третина Торецька вже не під нашим контролем.

Безугла розповіла про ситуацію на сході: що відбувається в Торецьку і Мирнограді

Мар'яна Безугла

"Оборона міста хаотична, його обороняють недосвідчені нові підрозділи, про що знають і росіяни, як і ми знаємо, які їхні бригади атакують і де", — додала політик.

Окрім того, вона розповіла про ротації на Покровському напрямку, які нібито вже призвели до катастрофічних наслідків: Мирноград знаходиться за 9 км від ворога і за 2,5 роки не був підготовлений до оборони, що зокрема елементарно видно з будь-якого супутникового знімка.

"Але це ще не все. Зараз обороні Донецької області з висоти Головкома ЗСУ приділяється ще менше уваги, і в той же час останні кадрові ротації генералітету на сході викликають ще більше занепокоєння", — заявила нардеп.

Вона нагадала, що президент призначив Гнатова замість Содоля на посаду Командувача об’єднаних сил, але всіх керівників його угрупувань призначає Сирський. Як стверджує нардеп, більшість керівників угрупувань залишилися з часів Содоля та були вибрані ним і Сирським. Наприклад, за її словами, досі на посаді полковник Луценко, який керував під час прориву росіян на Очеретине, а його заступник полковник Ледовий нещодавно очолив напрямок Торецька і Часового Яру.

"В обох діє "содолівська" методика: "вперед, вперед". Після призначення Ледового ситуація ще більше погіршилася, але Сирський подав цих двох в Указ Президента на орден Богдана Хмельницького ІІ ступеня!" — заявила Безугла.

Окрім того, політик стверджує, що "під шумок" Курської "ейфорії" Сирський випустив розпорядження про відправку всього новоствореного Командування сил безпілотних систем, яке очолює Сухаревський і яке створювалося попри його бажання, на схід, що фактично означає його ліквідацію як інституції.

"А "сірий кардинал" Сирського генерал "гаманець" Голоднюк проводить ряд цікавих реорганізаційних змін із зачисткою молоді та незгодних на стратегічному рівні. І це лише кілька прикладів", — заявила Безугла.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Безугла розповіла про деталі планування операції в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини