Головна Новини Суспільство Війна з Росією Безугла про операцію в Курській області: Спершу задум виглядав як «завдання 200»
commentss НОВИНИ Всі новини

Безугла про операцію в Курській області: Спершу задум виглядав як «завдання 200»

Ключову роль в операції у Курській області відіграли десантно-штурмові війська

14 серпня 2024, 11:05 comments4215
Поділіться публікацією:

Народний депутат Мар’яна Безугла розповіла, що в операції у Курській області задіяні елітні підрозділи замість недонавчених мобілізованих нових бригад. Окрім того, було забезпечено інформаційну тишу і як наслідок – раптовість для ворога.

Безугла про операцію в Курській області: Спершу задум виглядав як «завдання 200»

Мар'яна Безугла

За словами нардепа, було прийнято рішення, що саме десантно-штурмові війська (ДШВ) гратимуть ключову роль. Попри таке нарешті очевидне рішення, що наступ мають робити ті, хто знає і вміє, Олександр Сирський  нібито недоукомплектував ключові бригади, стверджує нардеп, а натомість використав збільшену кількість мобілізованих для створення нових небоєздатних "бригад-зомбі". Мало того, комбриги, яким було визначено завдання підготовки до активних дій, мали продовжувати активні бойові дії на сході і були змушені готуватися на половину або третину своїх сил.

"Але це ще не все. Задум виглядав як "завдання 200" в один кінець. Не витримавши такого ставлення, один з найавторитетніших командирів десантників, комбриг 80-ї бригади Еміль Ішкулов відкрито зазначив Головнокомандувачу ЗСУ про нереалістичність завдання. Це було непублічно. Але реакція Сирського — звільнити комбрига без жодних пояснень, призначити більш слухняного і не врахувати ризики — обурила весь колектив бригади та набула суспільного резонансу", — додала Безугла.

За її словами, хоч комбрига не поновили, задум таки удосконалили, і це можна вважати позитивним результатом, що врятувало не одне життя.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше Безугла говорила про те, що категорично проти операцій на території ворога виступав буцімто Валерій Залужний.

Окрім того, "Коментарі" розповідали про скандал довкола звільнення Еміля Ішкулова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини