Головна Новини Суспільство Війна з Росією Безробітних українців мобілізуватимуть до відновлення країни: як це буде працювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Безробітних українців мобілізуватимуть до відновлення країни: як це буде працювати

Люди, які з різних причин залишились без роботи, зможуть долучитись до "Армії відновлення"

25 жовтня 2022, 19:32 comments1081
Поділіться публікацією:

В Україні пропонують залучати безробітних громадян до "Армії відновлення" країни для їх участі у суспільно корисних роботах. Відповідну заяву зробила перший віце-прем'єр-міністр Юлія Свириденко.

Безробітних українців мобілізуватимуть до відновлення країни: як це буде працювати

Відновлення України (фото з відкритих джерел)

"Через війну в країні очікується досить високий рівень безробіття — близько 30% за підсумками року, і це є серйозним викликом для держави. Тому Уряд розробив і запропонував механізм, за яким тимчасово безробітних можна залучати до виконання суспільно корисних робіт, в яких є потреба в регіонах", — заявила Свириденко.

Високопосадовиця повідомила, що людей, які лишилися без роботи, зможуть мобілізовувати до "Армії відновлення" країни. А держава буде платити людям за їх роботу на рівні мінімальної зарплати, яка з жовтня складає 6700 гривень.

 Свириденко опублікувала приблизний перелік можливих завдань та видів роботи:

Безробітних українців мобілізуватимуть до відновлення країни: як це буде працювати - фото 2

У повідомленні йдеться, що організаторами таких робіт може бути військове командування разом з обласними військовими адміністраціями. На такі роботи можуть брати зареєстрованих безробітних та внутрішньо переміщених осіб, які не мають обмежень за станом здоров’я. З ними будуть укладати строкові трудові договори відповідно до законодавства.

 За словами Свириденко, на таких суспільних роботах вже працюють люди в Сумській та Чернігівській областях. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні створили комісію, яка контролюватиме використання зброї від партнерів. Над озброєнням, яке Україні надають міжнародні  партнери, буде здійснювати контроль  нова спеціальна комісія, яка вже створена  на парламентському засіданні депутатів. Про це  повідомив очільник  ОП Андрій Єрмак.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 жовтня 2022, 20:31

Зачинили кордоном з гауляйтерами і тепер використають для дешевої низькокваліфікованої сили. Але шкоди буде набагато більше. Це розумова деградація нації. Поки високотехнологічні країни розвиваються - в нас зниження інтелекту до рівня землекопа. Насправді це буде дуже дорого: інструктажі з ТБ, спецодяг, медкомісії, лікарняні за травми і застуди, утримання орди виконробів і бригадирів (вони теж будуть деградувати, бо будуть впливати на деградованих російською лайкою). Не країна, а корумпований анклав у відхожій ямі. Більш корисно і ефективно використовувати техніку. А якщо жлобяться платити безумовний дохід, краще платити стипендії. Організувати якесь "велике навчання" у всіх професійних закладах для всіх. Тобто почати "велику" підготовку кадрів для відновлення і реформування країни. Але таке можливо тільки у справжній країні. Все буде КНДР!


Новини