Головна Новини Суспільство Війна з Росією Без права на дзвінок: нові обмеження для російських полонених в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Без права на дзвінок: нові обмеження для російських полонених в Україні

У відповідь на збільшення страт: Україна обмежує права російських полонених на телефонні дзвінки

8 вересня 2024, 18:22
Поділіться публікацією:

Україна ввела нове обмеження для російських військовополонених, заборонивши їм телефонувати додому. Цей крок був відповіддю на збільшення випадків страт українських військовослужбовців. Дмитро Лубінець, омбудсмен з прав людини в Україні, заявив, що нововведення не порушує Женевську конвенцію, оскільки російським полоненим залишається право писати листи рідним.

Без права на дзвінок: нові обмеження для російських полонених в Україні

Україна заборонила російським військовополоненим телефонувати додому

Дмитро Лубінець пояснив, що зміна політики є реакцією на тривожні повідомлення про страти українських військовослужбовців. 

"Скажу відверто, деякі речі ми змінюємо. Наприклад, було дуже багато дискусій про можливість російських військовополонених телефонувати своїм рідним на територію Росії... На сьогодні нам повідомили, що у росіян зберігається можливість писати листи, але права на здійснення телефонних дзвінків у них уже немає", — сказав він.

Читайте також на порталі “Коментарі”  — імовірний розстріл російськими окупантами українського військовополоненого – це черговий злочин росіян. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у своєму Telegram-каналі зробив омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець.

Крім того, "Коментарі" писали, що український військовий Владислав Задорін, який провів 679 днів у російському полоні після битви за острів Зміїний, вперше поділився подробицями про жорстокі тортури, які він та інші українські полонені пережили в російській тюрмі. У нещодавньому інтерв'ю каналу СпортАрена Задорін розповів про знущання з боку російських наглядачів, які застосовували електрошокери, били полонених і примушували їх до принизливих дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини