Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бен Воллес розповів, коли Україна отримає винищувачі Eurofighter
commentss НОВИНИ Всі новини

Бен Воллес розповів, коли Україна отримає винищувачі Eurofighter

Через довготривалість навчання українських пілотів на винищувачах Eurofighter Typhoon, вони потраплять в Україну вже після закінчення війни, повідомляє Бен Воллес.

19 лютого 2023, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр борони Великої Британії Бен Воллес вважає, що сучасні винищувачі типу Eurofighter Typhoon зможуть потрапити в Україну лише після закінчення війни, адже українським пілотам знадобиться багато часу для навчань, щоб використовувати ці літаки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Spiegel.

Бен Воллес розповів, коли Україна отримає винищувачі Eurofighter

Винищувачі Eurofighter Typhoon. Фото з відкритих джерел

Воллес дав німецькому виданню Spiegel велике інтерв’ю, де розповів про постачання військової техніки до України, зокрема літаків та танків. За словами міністра оборони Великої Британії, країни НАТО усвідомило, що їх уряди витрачали на оборону занадто мало коштів. Після того, як політики оголосили про відправку західних танків до України, військові перевірили техніку і виявилось, що значна частина потребує ремонту, тому й відтерміновуються поставки танків в Україну.

"Існують цифри, скільки танків має кожна країна. Але є реальність, яка каже нам, що дуже мало з них придатні для експлуатації", — говорить Воллес та додає, що це стосується також і іншої техніки та боєприпасів.

Також міністр оборони Великої Британії зазначив, що танки не є чудо-зброєю для швидкої перемоги, але вони кращі ніж російські. Окрім того, це позитивний сигнал для України про підтримку з боку союзників, вважає Воллес. Проте, британський чиновник зазначив, що винищувачі, зокрема Eurofighter Typhoon не надійдуть до України в період війни.

"Україна зможе отримати сучасні винищувачі, такі як Eurofighter, лише після закінчення війни", – зазначив Бен Воллес у коментарі Spiegel.

На думку керівника Міністерства оборони Великобританії, навчання українських пілотів забере багато часу, проте загалом союзники не проти в майбутньому надати винищувачі. Такий крок на думку Бена Воллеса сигналізує про рішучість західних партнерів допомагати Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Бен Воллес вказав скільки відсотків армії РФ перебуває в Україні.

Також "Коментарі" писали про російського експерта, який зізнався, що танки M1 Abrams перевершують їх військову техніку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини