Головна Новини Суспільство Війна з Росією Базовий курс пройдено. Скільки ще часу потрібно пілотам, щоб опанувати F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Базовий курс пройдено. Скільки ще часу потрібно пілотам, щоб опанувати F-16

Українські пілоти в Британії пройшли базовий курс навчання польотів на F-16. Тепер вони можуть пройти до так званої просунутої програми і врешті навчитися літати на американських винищувачах

22 березня 2024, 14:32
Поділіться публікацією:

Як повідомили в прес-службі уряду Великобританії, 10 українських пілотів завершили базову льотну, наземну, а також мовну підготовку.

Базовий курс пройдено. Скільки ще часу потрібно пілотам, щоб опанувати F-16

Літаки F-16

У повідомленні вказано, що тепер ці пілоти можуть перейти до так званої просунутої льотної підготовки. Її будуть проводити французькі ВПС. Після цього українські пілоти зможуть навчитися літати на винищувачах F-16.

Як відзначили в уряді Британії, одного дня ці українські пілоти стануть першою лінією оборони, адже будуть захищати небо України від російських військ.

Разом з тим, міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен повідомила, що перші американські винищувачі надійдуть в Україну уже влітку цього року. За її словами, перші літаки будуть поставлені Данією, а уже в другій половині року до своїх поставко приступлять і Нідерланди.

Нагадаємо, у 2023 році Данія та Нідерланди взяли на себе зобов’язання поставити в Україну 61 винищувач F-16. Проте вони виставили умову, що до початку передачі літаків, українські пілоти повинні навчитися літати на них, а в самій Україні повинна бути підготована відповідна інфраструктура.

Окрім того, відомо, що 12 українських пілотів також проходять навчання в США. Відомо, що воно повинно закінчитися влітку. Втім, за інформацією американських ЗМІ, по завершенню навчання для всіх з них не вистачить літаків.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку адмірала НАТО, західним союзникам потрібно подумати не тільки над навчанням пілотів та технічного персоналу, а і над поставкою відповідної кількості запчастин до винищувачів. Щоб не вийшло так, що через якийсь час вони просто будуть вимушені стояти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини