Головна Новини Суспільство Війна з Росією Байден зняв інтригу: що він відповів про удари по РФ напередодні зустрічі із Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зняв інтригу: що він відповів про удари по РФ напередодні зустрічі із Зеленським

Лідер США досі не змінив свого бачення ситуації

сьогодні, 07:27
Поділіться публікацією:

Вашингтон поки що не готовий зняти заборону для України щодо завдання ударів в американській зброї вглиб РФ. Відповідну заяву зробив президент США Джо Байден. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Голос Америки".

Байден зняв інтригу: що він відповів про удари по РФ напередодні зустрічі із Зеленським

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Ні!", — дуже лаконічно відповів Джо Байден, відповідаючи на запитання журналіста, чи вирішив він дозволити Україні використати західну далекобійну зброю за цілями на території Росії.

Як зазначають автори матеріалу, зараз Великобританія намагається допомогти Україні у знятті американського вето на застосування західних ракет проти цілей на території Росії. Україна вже має на озброєнні крилаті ракети Storm Shadow/SCALP франко-британського виробництва із радіусом дії приблизно 300 кілометрів. Однак оскільки застосування цих ракет можливе завдяки деяким американським технологіям наведення, Києву потрібна згода не лише Лондона та Парижа, а й Вашингтона.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наступного року війна в Україні принесе серйозніші та суворіші виклики. Особливо це відчуватиметься до кінця наступного року. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі, повідомляє The Guardian.

Міністр зазначив, що відверті переговори з Білим домом щодо дозволу України використовувати ракети Storm Shadow щодо цілей глибоко в Росії, досі не мають позитивних результатів. Дискусії потребують "нервів і мужності". Девід Леммі підкреслив, що наприкінці 2025-го та 2026-го труднощі та виклики війни в Україні стануть "глибшими і суворішими".

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський вже оголосив, що має намір наступного тижня представити план перемоги президенту США Джо Байдену, а також показати його кандидатам у президенти Камалі Гарріс та Дональду Трампу. Але що це може дати, якщо Джо Байден вже фактично став, як кажуть на Заході "кульгавою качкою" і навряд чи зважиться приймати важливі рішення, а Гарріс і Трамп ще не уповноважені приймати якісь рішення? Які очікування від майбутнього візиту Зеленського до США? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини