Головна Новини Суспільство Війна з Росією Байден та союзники розробляють плани щодо довгострокової військової допомоги Україні: на що сподівається Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден та союзники розробляють плани щодо довгострокової військової допомоги Україні: на що сподівається Захід

Союзники хочуть показати путінському режиму, що Росія не зможе перемогти на полі бою

29 серпня 2023, 16:42 comments7178
Поділіться публікацією:

Білий дім зараз перебуває на постійному зв'язку з союзниками через війну в Україні, розв'язка в якій, схоже, відкладається. Наразі союзники в Європі розробляють плани щодо довгострокової військової допомоги Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Wall Street Journal".

Байден та союзники розробляють плани щодо довгострокової військової допомоги Україні: на що сподівається Захід

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що плани довгострокової допомоги України розробляють для того, щоб гарантувати, що Росія не зможе перемогти на полі бою ні зараз, ні в майбутньому. Другий момент — таким кроком Захід розраховує переконати Москву в тому, що підтримка Києва з боку Заходу не похитнеться, вона продовжуватиметься і інтересами України ніхто поступатися не збирається.

При цьому видання зазначає, що нестача зброї та внутрішній політичний тиск перешкоджають таким планам західних союзників.

США регулярно виділяють пакети допомоги Україні. Так, 14 серпня Вашингтон виділив нову підтримку 200 млн доларів. До неї увійшли боєприпаси для ППО, артилерійські снаряди, протитанкові засоби та багато іншого.

Україну також підтримують члени ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на сьогоднішній день найбільше шансів, що Україна отримає від США такі ж гарантії, як Вашингтон надає Ізраїлю, коли є можливість отримувати зброю, технології, проводити тренування та мати фінанси для зміцнення оборони. Про це президент України Володимир Зеленський висловив в інтерв'ю Наталії Мосейчук в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Також видання "Коментарі" повідомляло – потік військової підтримки для України може послабитись: ЗМІ дізналися причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини