Головна Новини Суспільство Війна з Росією Байден поставив крапку у питанні поставок ракет ATACMS для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден поставив крапку у питанні поставок ракет ATACMS для України

США виступають проти використання далекобійних ракет ATACMS по території Росії

21 вересня 2023, 23:45 comments8126
Поділіться публікацією:

США не надаватимуть Україні ATACMS у сьогоднішньому пакеті допомоги, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван. Про це повідомляють "Коментарі".

Байден поставив крапку у питанні поставок ракет ATACMS для України

Джо Байден

"На сьогоднішній день президент США вирішив, що не постачатиме ATACMS Україні, але не знімає це питання з порядку денного на майбутнє. Більше про це мені сьогодні нічого не повідомити", – сказав Салліван на брифінгу перед зустріччю Байдена з президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявляв, що Сполучені Штати ще не ухвалили рішення щодо постачання далекобійних ракет ATACMS в Україну. Крім того, Кірбі оголосив, що США мають застереження для України щодо використання ракет великої дальності по території Росії. Кірбі підкреслив, що США не закликає Україну до нападів та атак по території Росії. За словами представника Білого дому, війна відбувається в Україні та на окупованих Росією територіях України. Водночас Кірбі наголосив, що лише Зеленський та найвище українське керівництво може вирішувати чи здійснювати їм атаки по Росії.

ATACMS — твердопаливна тактична балістична ракета класу "земля — земля", яку виробляє американська компанія Lockheed Martin. Має дальність до 300 км.

Тим не менш, у черговому пакеті американської оборонної допомоги, ймовірно, буде друга партія касетних боєприпасів калібру 155 мм, системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger. Крім того, до пакету допомоги Україні увійдуть протитанкові системи TOW та AT4, ракети для систем HIMARS та протитанкові ракети Javelin.

Тим часом, у Росії мігрантів агітують воювати проти України.

Зеленському відмовили у виступі на засіданні палат Конгресу США.

А Данилко потрапив у гучний скандал через теплі обійми з росіянином.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олесь

22 вересня 2023, 18:54

ходить як я! а в бошцi?


Новини