Головна Новини Суспільство Війна з Росією Байден оголосив про надання Україні танків: коли і скільки
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден оголосив про надання Україні танків: коли і скільки

Президент США Джо Байден оголосив про надання Україні 31 танку M1 Abrams

25 січня 2023, 19:23 comments1327
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден  у середу, 25 січня оголосив про передавання Україні 31 танку Abrams. Про це він сказав під час своєї офіційної заяви, пишуть "Коментарі".

Байден оголосив про надання Україні танків: коли і скільки

Джо Байден оголосив про передачу ЗСУ Abrams

"Сьогодні я оголошую про те, що США передають Україні 31 танк Abrams. Ми відправляємо до України цілий батальйон цих танків. Це рекомендував зробити міністр оборони Остін. Це потрібно для укріплення обороноздатності України. Танки Abrams — одні із найдосконаліших у світі. Вони дуже складні в управлінні та експлуатації. Ми навчатимемо українських військових та негайно почнемо це робити. Щоб доставити танки, потрібен час", — сказав Байден.

Також він зазначив, що навчання українських військових розпочнеться якнайшвидше.

утін думав, що Європа та США послаблять свою рішучість. Він помилявся, — додав Президент США. — Ми ще надаємо 3 тисячі артилерійських систем, більше ніж 2 млн боєприпасів, системи ППО для того, аби дати відсіч його брутальній агресії".

Раніше двопартійна група американських сенаторів, які минулого тижня відвідали Україну, закликала адміністрацію президента Джо Байдена надати Києву танки Abrams, щоб заохотити інших союзників вдатися до аналогічного кроку.

Байден оголосив про надання Україні танків: коли і скільки - фото 2

Сьогодні ж, 25 січня, і уряд Німеччини погодився надати Україні бойові танки Leopard 2 для двох батальйонів. Спочатку Німеччина передасть 14 танків зі складів Бундесверу. Берлін окрім іншого забезпечить логістику та боєприпаси. Німеччина висловилася й про те, що дозволить партнерам, які мають бажання передати Україні танки цієї моделі з власних складів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Leopard 2 підуть в Україну: про що говорить рішення Берліна – чи може змінитись ситуація на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини