Головна Новини Суспільство Війна з Росією Балансу немає: яким бачить економічне бронювання від мобілізації Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Балансу немає: яким бачить економічне бронювання від мобілізації Зеленський

Зеленський не бачить справедливої моделі економічного бронювання: кого пропонує бронювати

сьогодні, 19:46
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський розповів про справедливу модель економічного бронювання. Своє бачення процесу він зазначив в ході інтерв'ю, яке транслювали в ефірі телемарафону, повідомляє портал “Коментарі”.

Балансу немає: яким бачить економічне бронювання від мобілізації Зеленський

Фото портал "Коментарі"

Володимир Зеленський переконаний, що критерієм для економічного бронювання не може бути професія, а справедливу модель бронювання в Україні ще не розробили. 

За його словами, якщо економічне бронювання буде, то його застосування має бути справедливим. Знайти таку справедливість — завдання Мінекономіки та прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"Ті моделі, які вони показували мені, вони не зовсім справедливі. Тут складно обирати одну професію, не обирати іншу. Інші мають бути критерії. Критерієм має бути не професія", — додав Зеленський.

При цьому він уточнив, що в Україні вже визначили перелік професій, від яких залежить робота критичної інфраструктури та без яких не може вижити військо. Але інші професії — це складне питання, оскільки нелегко знайти для цього баланс.

"Військові побоюються, що буде недостатньо сил. Бізнес ставиться інакше... Тому мені здається, тут поки що балансу немає — не можна просто шашкою махати", — додав глава держави.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що в ході інтерв'ю Володимир Зеленський розповів про свою бачення зниження мобілізаційного віку. За його словами, західні партнери хотіли б, щоб мобілізаційний вік в Україні зменшили. Він підкреслив, що наразі в Україні не передбачається проведення мобілізації з 18 років. Чи вважає Зеленський зниження мобілізаційного віку можливим, читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини