Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бахмут: як ворог намагається демотивувати українських захисників
commentss НОВИНИ Всі новини

Бахмут: як ворог намагається демотивувати українських захисників

Коментар представниці Міноборони

5 квітня 2023, 11:42
Поділіться публікацією:

Ворогу не вдається психологічно вплинути на прийняття рішень українського командування щодо Бахмутського напрямку. Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр, передають "Коментарі".

Бахмут: як ворог намагається демотивувати українських захисників

Бахмут - це Україна

"Так само, як не вдається демотивувати наших бійців. Попри те, що всі інформаційні повідомлення ворога про бої у Бахмуті спрямовані саме на це", — пише в своєму телеграм-каналі Ганна Маляр. 

За її словами, ворог використовує два інформаційних інструменти: повідомлення про нібито його успіх у різних формах і видах; повідомлення про начебто розсекречені українські плани і рішення по Бахмуту.

"Аналіз цих повідомлень показує, що ворог не може знайти дієві наративи, тому інформація більше схожа на випробовування всіх можливих варіантів. Скажімо, версій про те, що саме "Сирський доповів Зеленському і яке рішення прийнято" поширено вже близько десяти", — каже Ганна Маляр.

Нагадаємо, що 2 квітня голова ПВК "Вагнер" Пригожин заявив про "юридичне взяття" Бахмуту. В Офісі президента назвали це фейком. А згодом в ЗСУ висміяли заяву Пригожина, пояснивши, що він встановив прапори фейкової "перемоги" над зруйнованою будівлею, якої вже фактично не існує.

Тим часом, Путін скликає Радбез РФ — які рішення щодо війни в Україні можуть бути прийняті, розповідають експерти.

Можливо "миротворчу операцію" буде оголошено на анексованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. 

"Можлива також зміна статусу т.зв. "спеціальної військової операції", проте тут є варіанти. Найлогічніше виглядала б трансформація "СВО" в антитерористичну операцію. Однак, це нічого не дає. Тому тут слід звернути увагу на той факт, що вчора Державна дума РФ схвалила у першому читанні законопроект про участь у миротворчих операціях не лише військовослужбовців-контрактників, а й солдатів-строковиків. Можливо "миротворчу операцію" буде оголошено на анексованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, що дасть можливість кинути в топку війни призовників, без проведення такої непопулярної напередодні президентських виборів мобілізації", – прогнозує експерт. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини