Головна Новини Суспільство Війна з Росією Багато піхоти та бронетехніки: окупанти пішли у масований наступ на двох напрямках
commentss НОВИНИ Всі новини

Багато піхоти та бронетехніки: окупанти пішли у масований наступ на двох напрямках

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках у ці дні дуже гаряче

12 грудня 2023, 13:55
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська не припиняють спроб активно атакувати на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. У масованих наступах противник використовує бронетехніку та авіацію. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в Telegram бригадного генерала, командувача оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександра Тарнавського.

Багато піхоти та бронетехніки: окупанти пішли у масований наступ на двох напрямках

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Два дні тому ворог розпочав масовані наступальні дії за підтримки бронетехніки в Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Активно застосовує авіацію. Керовані авіабомби", — йдеться у повідомленні.

За дві доби ворог завдав 19 авіаударів. Зокрема, протягом вчорашнього дня було відбито 42 атаки противника на схід від Новобахмутівки, на південь від Північного та Тонечкого та в районах Авдіївки, Первомайського та Невельського.

Позавчора на Авдіївському напрямку відбито 49 атак і знищено 11 російських танків та 15 інших бронемашин.

"Поблизу Авдіївки окупанти намагаються йти вперед як на півночі, так і на півдні", — повідомляє Тарнавський.

Військовий зазначає, що ворог активний і в районах Мар'їнки, Красногорівки та Новомихайлівки, де за минулу добу наші захисники відбили 14 атак.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на 22 місяці вторгнення в Україну росіяни активно ведуть наступальні дії по всьому фронту. Є дані, що до президентських виборів у РФ, намічених на 17 березня (фактично чергових виборів Путіна), Кремль наказав захопити як мінімум Авдіївку (Донецька область) і Куп'янськ (Харківщина). На міжнародному фронті ситуацію теж штормить через вибори, що вже пройшли і насуваються в країнах Заходу. Експерти оцінили ситуацію на цих полях битв спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини