Головна Новини Суспільство Війна з Росією Багаті не зможуть відкупитись. У ВР проти офіційної плати до бюджету за відмову від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Багаті не зможуть відкупитись. У ВР проти офіційної плати до бюджету за відмову від мобілізації

Має бути соціальна справедливість у питанні мобілізації, тому багаті не зможуть заплатити за відмову воювати, заявив в інтерв'ю «Телеграфу» нардеп Сергій Нагорняк, передають «Коментарі»

30 січня 2024, 12:21
Поділіться публікацією:

Протягом останнього часу в Україні обговорювали ідею так званого відкупу від мобілізації, коли офіційно можна заплатити за те, щоб не йти на фронт. Втім, як заявив нардеп Сергій Нагорняк, у новому законопроекті щодо мобілізації такої норми не буде.

Багаті не зможуть відкупитись. У ВР проти офіційної плати до бюджету за відмову від мобілізації

Мобілізація повинна бути справедливою

За його словами, ні уряд, ні президент на такий крок не підуть. Нардеп вважає, що від такої ідеї відмовляться, оскільки вона обурить суспільство.

"Такий крок говоритиме якраз про несправедливість, про те, що багаті можуть офіційно відкупитися. Хоча ми розуміємо де-факто, що ті, хто мав ресурс та небажання йти служити та воювати, вони вже сьогодні мають такі документи. Тому їх необхідно переглянути. Все без винятку"
, — наголосив народний депутат.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що процес мобілізації в Україні має бути справедливим. Крім того, він вважає, що потрібно паралельно вирішувати питання мобілізації, так і демобілізації.

Крім цього, "Коментарі" розповідали, що Верховна Рада не змогла ухвалити урядовий законопроект про мобілізацію та через скандальні норми та порушення прав громадян, гарантованих Конституцією, відправила його на доопрацювання. При цьому військові закликали припинити "цирк" навколо питання мобілізації та додали, що армії вкрай потрібне поповнення.

Також, як писали "Коментарі", ветеран АТО Євген Дикий зазначив, що Україні, щоб виграти війну, потрібне чисельне переважання над ворогом. При цьому, на його думку, цифру 500 тис. громадян, яку військові хотіли б мобілізувати, цілком обґрунтовано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини