Головна Новини Суспільство Війна з Росією Аж 20 країн погодилися і лише 4 з них дали Чехії гроші на купівлю боєприпасів для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Аж 20 країн погодилися і лише 4 з них дали Чехії гроші на купівлю боєприпасів для України

Кошти на передачу чеських снарядів Україні все ще не вистачає

29 травня 2024, 14:45
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Чехії Яна Чорнохова вкотре закликала європейських партнерів не на словах, а реальними справами зробити фінансовий внесок у чеську ініціативу з боєприпасів для української армії. Наразі лише чотири країни виконали свої фінансові зобов'язання. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише будівля "Euractiv".

Аж 20 країн погодилися і лише 4 з них дали Чехії гроші на купівлю боєприпасів для України

Снаряди. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що до ініціативи Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України приєдналося багато країн. Хоча кількість країн, які пообіцяли надати фінансову підтримку, зростає, але лише деякі з них надали гроші.

"Кошти надходять до нас поступово. Ми не можемо купувати боєприпаси у борг", — заявила глава чеського міноборони, вказавши на логістичні та фінансові проблеми.

Вона уточнила, якщо деякі країни підписали меморандум, але ще не надіслали коштів, Чехія не може розпочати закупівлі.

Яна Чорнохова підкреслила, що це свого роду заклик до тих урядів, які вже підписали меморандуми, надіслати гроші.

За її словами, гроші на купівлю боєприпасів надіслали тільки Канада, Данія, Нідерланди та Португалія.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Триває дипломатична битва за можливість Україні використовувати західне озброєння з військових цілей на території РФ, а також за появу на нашій території (у тому чи іншому вигляді) військ НАТО. З відповідними закликами до партнерів вкотре звернувся президент Володимир Зеленський. Тиснуть на Адміністрацію Байдена і відомі американські військові, а також статті у низці медіа. Дозволити Україні знищувати агресора на його території закликає президент Франції Еммануель Макрон, генсек НАТО Єнс Столтенберг. У свою чергу російський диктатор Володимир Путін, бачачи розбіжності з цього приводу серед членів Альянсу, лякає Захід глобальною війною. Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Чи партнери перестануть обмежувати Україну, чим фактично підігрують РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини