Головна Новини Суспільство Війна з Росією Атракціон щедрості закінчився: РФ скоротила фінансування окупаційних адміністрацій
commentss НОВИНИ Всі новини

Атракціон щедрості закінчився: РФ скоротила фінансування окупаційних адміністрацій

Москва зменшила фінансування окупаційних адміністрацій

23 січня 2024, 21:03
Поділіться публікацією:

Російська влада майже вдвічі скоротила фінансування тимчасово окупованих територій. Натомість Кремль очікує від місцевих гауляйтерів більшої "фінансової самостійності". Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, передає портал "Коментарі".

Атракціон щедрості закінчився: РФ скоротила фінансування окупаційних адміністрацій

Окупанти скоротили фінансування захоплених територій. Фото з відкритих джерел

Іван Федоров повідомив, що у 2023 році захоплена частина Запорізької області залежала від фінансування з РФ на 89,5%, отримавши 72,8 млрд рублів.

Натомість вже у поточному році російський уряд обіцяє виділити окупаційній адміністрації захопленого Запоріжжя лише 40 млрд рублів, розповів мелітопольський міський голова.

Іван Федоров відзначив, що зменшення фінансування з Москви означає для мешканців окупованого регіону посилення податкового тиску на підприємців, зниження соціальних виплат та загалом падіння рівня життя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заявив, що вже визначені конкретні дати, коли будуть підписані нові договори про гарантії безпеки для України. За словами українського президента, це будуть "сильні двосторонні угоди". "Січень і лютий мають принести відповідні результати. Уже є конкретні дати, коли можуть бути нові й сильні документи", — заявив Володимир Зеленський.

"Коментарі" також писали, що керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів, що перехід до оборони зазвичай призводить до замороження війни, на що Україна не може погодитися у російсько-українському протистоянні. Керівник Офісу президента наголосив, що "рішення полягає не в тому, щоб зупинитися, а в тому, щоби бути реалістами та бути разом з нашими партнерами". За словами Андрія Єрмака, ситуація на фронті складна, однак мотивація українських воїнів дуже висока.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини