Головна Новини Суспільство Війна з Росією Атаки РФ по Київській ГЕС: які райони Києва може затопити у разі катастрофи
commentss НОВИНИ Всі новини

Атаки РФ по Київській ГЕС: які райони Києва може затопити у разі катастрофи

За найгіршим сценарієм вода може піднятися на рівень до 3 метрів.

27 серпня 2024, 21:40 comments1493
Поділіться публікацією:

 Навіть у разі серйозного руйнування Київської ГЕС серйозного затоплення більшості районів столиці не слід очікувати. Про це в ефірі телеканалу "Київ24" розповів професор Інституту радіоактивності навколишнього середовища Фукусімського університету Марк Железняк.

Атаки РФ по Київській ГЕС: які райони Києва може затопити у разі катастрофи

Атаки РФ по Київській ГЕС (фото з відкритих джерел)

"Згідно з нашими розрахунками, навіть при значному руйнуванні не буде великого затоплення. Максимум, що може статися на Оболоні, яка є найближчою, – це підняття рівня води в Оболонських озерах. А на вулицях Оболоні йдеться про підняття рівня води на кілька сантиметрів", – пояснив Железняк.

Однак, він зазначив, що ситуація може бути більш складною на Лівобережжі, зокрема в районі Русанівських садів.

"Там є недобудована дамба, яка мала захищати сади від повені. Але це не буде відбуватися миттєво, як у фільмах. Процес затоплення почнеться з моменту руйнування ГЕС і триватиме понад пів доби. У будь-якому випадку висота води не перевищить 2,5-3 метри за найгіршим сценарієм", – додав Железняк.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чого добивалася Росія, завдавши удару по Київській ГЕС26 серпня під час масованої ракетно-дронової атаки російські загарбники атакували Київську ГЕС і пошкодили її. Як відзначив в ефірі 24 каналу колишній співробітник СБУ, військовий експерт Іван Ступак, атакуючи цей об’єкт країна-агресор, ймовірно, хотіла створити серйозний дефіцит в українській енергетиці. Наслідки такий дій, каже експерт, вже помітні, адже повідомляють про відновлення екстрених вимкнень електроенергії. Втім, як підкреслив Ступак, дамбу Київської ГЕС складно зруйнувати, використовуючи лише ракети.

За його словами, країна-агресора ще з 2022 року намагається залишити громадян України без світла, особливо у зимовий період. При цьому він підкреслив, що західні союзники могли б допомогти зупинити такі удари, надавши Україні необхідну зброю.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини