Головна Новини Суспільство Війна з Росією ATACMS та винищувачі F-16 для України: чи змінилася позиція Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

ATACMS та винищувачі F-16 для України: чи змінилася позиція Білого дому

У Вашингтоні зростає підтримка ідеї про передачу ATACMS та винищувачів F-16 Україні

22 лютого 2023, 10:00 comments2570
Поділіться публікацією:

Влада США дедалі ближче до рішення про постачання Україні ракет більшої дальності ATACMS та винищувачів F-16, про які вже не один місяць поспіль просить офіційний Київ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив конгресмен-республіканець Майкл Маккол у Києві, пише "Reuters".

ATACMS та винищувачі F-16 для України: чи змінилася позиція Білого дому

ATACMS. Фото: з відкритих джерел

Майкл Маккол зазначив, Рада нацбезпеки та адміністрація Джо Байдена поки не дійшли єдиної думки про те, "яка зброя і на скільки швидко" потрібно надати Україні. При цьому Вашингтон добре обізнаний із проханнями українського керівництва – якнайшвидше поставити винищувачі F-16 та далекобійні ракети ATACMS. Незважаючи на постійні запити на постачання цього озброєння, США не поспішають відповідати позитивно, обіцяючи в перспективі розглянути питання.

"Однак є зростання підтримки (Ред. – передачі) артилерії та літаків", – заявив конгресмен.

Маккол додав, що під час зустрічі президент України Володимир Зеленський особисто передав йому список необхідної зброї. У ньому були винищувачі F-16 та ракетні комплекси ATACMS, які, за його словами, можуть "долетіти до Криму", щоб знищити іранські безпілотники. Це дозволить Україні не лише зберегти життя захисників, а й уберегти цивільне населення від повітряних атак ворога.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ вражатимуть цілі росіян на дальній відстані: які бомби вже передають США.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи можуть найближчими днями-тижнями стати вирішальними для України – кому адресовано посил президента України Зеленського. Під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу експерти детально розібралися у питанні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини