Головна Новини Суспільство Війна з Росією ATACMS не будуть «червоною лінією» для РФ. Стало відомо, як Україна це довела Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

ATACMS не будуть «червоною лінією» для РФ. Стало відомо, як Україна це довела Заходу

Росія завжди відсуває свої «червоні лінії» саме тому Сполучені Штати прийняли рішення передати Києву далекобійні ракети ATACMS, відзначив політолог Петро Олещук. Він пояснив, як Україна зуміла переконати у цьому своїх партнерів

23 квітня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський повідомив, що за підсумками розмови з президентом Джо Байденом є рішення про постачання ракет ATACMS до України. Тобто, підкреслив політолог Петро Олещук, чергова "червона лінія" подолана.

ATACMS не будуть «червоною лінією» для РФ. Стало відомо, як Україна це довела Заходу

Ракета ATACMS

При цьому експерт відзначає, що це саме Україна довела, що "червоні лінії" країни-агресора Росії є гнучкими.

У цьому контексті політолог нагадав, що тільки протягом останнього часу Україна знищила стратегічний бомбардувальник Ту22М3, уразила РЛС "загоризонтного" типу у Мордовії, яка могла "дивитися" у бік Європи на величезні відстані – 2000 кілометрів чи навіть більше, і фіксувати літаки та ракети. Окрім того, СБУ знищила кілька об'єктів РЛС "Небо-У" у Брянській та Бєлгородські областях. І це не говорячи про численні НПЗ, заводи, кораблі та інші стратегічні об'єкти, включно з підприємствами металургії.

"Як на це реагувала російська влада? У випадку Ту22 — вони просто офіційно "розжалували" стратегічний бомбардувальник у "важкі бомбардувальники". І я не іронізую. Це справді була така заява, що, мовляв, впав усього лише "важкий" а не "стратегічний" бомбардувальник. Отже, "червоні лінії" не порушено. Відчуваєте? Якщо "червоні лінії" росіян порушуються — вони їх просто відсувають. Але як довго українцям довелося це доводити",
— відзначив Олещук.

Хоча, за його словами, сама логіка "червоних ліній" не позбавлена сенсу, адже Захід не хоче вступати у велику війну з РФ. Саме тому там і креслять "червоні лінії", щоб позначити це небажання як факт. Проте, додає експерт, незрозуміло, чому під час креслення цих ліній Захід спирається виключно на російське бачення. Зокрема, Захід відмовляється збивати літаками НАТО ракети над територією України чи проти того, щоб завдавалися удари по території РФ, яка себе не стримує такими обмеженнями.

Проте, додає експерт, після того, як Україна атакувала не просто територію РФ, а стратегічні об'єкти, які мають прямий стосунок до ядерної безпеки росіян, то західні міркування про "червоні лінії" виглядають взагалі абсурдними.

"У чому сенс обмежувати номенклатуру та використання західної зброї, якщо Україна своєю зброєю уже перетнула усі "червоні лінії". Чому б не зсунути ці лінії далі?"
— запитує експерт.

За його словами, у цьому питанні немає нічого складного, просто тепер треба оголосити, що ті "червоні лінії" розмилися і тепер проходять далі.

"У чому "ризики" від американських ракет на кілька сотень кілометрів, якщо Україна розробляє дрони на 3 тисячі кілометрів? Тому "корегування червоних ліній" — це виключно справа самих українців. Подобається нам це або не подобається. Комусь простіше їх провести якомога ближче до себе та далі від росіян, а наші цілі — прямо протилежні. Що ж, треба, значить, їх "пересувати"
, — підсумував політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що уже розставлено всі крапки над "і" у питанні поставко американських далекобійних ракет в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини