Головна Новини Суспільство Війна з Росією ATACMS для України: про що домовилися Зеленський та Байден
commentss НОВИНИ Всі новини

ATACMS для України: про що домовилися Зеленський та Байден

Володимир Зеленський анонсував постачання ATACMS для України

23 квітня 2024, 07:20 comments2311
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден домовилися про постачання ATACMS. Як повідомляє портал "Коментарі", про це сам глава української держави розповів під час вечірнього звернення.

ATACMS для України: про що домовилися Зеленський та Байден

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото Evan Vucci/Copyright 2023 The AP

Володимир Зеленський поінформував, що з Джо Байденом було обговорено питання щодо захисту України від російських атак. Зокрема, постачання ППО Patriot для захисту Харкова. Він зазначив, що Україна працює зі своїми партнерами щодо збільшення захисту від терору РФ.

Зеленський заявив, що сьогодні було вирішено питання постачання в Україну ракет ATACMS.

"Сьогоднішній результат — у домовленостях про ATACMS для України всі точки розставлені. Дякую, пане Президенте! Дякую, Конгрес! Дякую, Америка", — сказав президент України.

Варто нагадати, вперше Україна запросила США передачу далекобійних ракет ATACMS ще в 2023 році. Вже у жовтні минулого року ЗСУ завдали ракетного удару по аеродромах у Бердянську та Луганську.

Тоді в Росії скаржилися, що для цього було задіяно ракети ATACMS. Пізніше Білий дім підтвердив передачу Україні ракет, але із дальністю до 165 км.

Слід зазначити, що про ATACMS зазначено й у тексті ініціативи щодо фінансування допомоги Україні від спікера Палати представників Майка Джонсона.

Читайте також на порталі "Коментарі" — цього тижня затверджена Палатою представників допомога Україні (через максимально радикальні республіканці загрожують спікеру Майку Джонсону відставкою), має пройти Сенат, а потім і Білий дім. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) попереджають, що американська військова допомога Україні, включаючи ATACMS, має надійти до ЗСУ якнайшвидше, інакше росіяни, активізуючи наступ, досягнуть нових успіхів на фронті. Тим часом у Німеччині не виключають, що така масштабна допомога Україні з боку США може стати останнім таким пакетом через океан – і закликають європейців зробити набагато більше для нашої країни. Про що говорить спільна ситуація із підтримкою України з боку Заходу? Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини