Головна Новини Суспільство Війна з Росією Армія не має чим воювати: чому на фронті знову виник шалений дефіцит боєприпасів
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія не має чим воювати: чому на фронті знову виник шалений дефіцит боєприпасів

Україна не виробляє в достатній кількості боєприпаси, а союзники знову затримують поставки

16 вересня 2024, 18:26
Поділіться публікацією:

Економіст Павло Вернівський розповів, що недавно мав розмову з людиною, яка досить непогано володіє інформацією щодо стану виробництва мін та боєприпасів. За його словами, зараз практично все виробництво застрягло на рівні 2023.

Армія не має чим воювати: чому на фронті знову виник шалений дефіцит боєприпасів

Дефіцит боєприпасів

"Коли Камишин на початку роботи міністром трохи наростив виробництво в порівнянні з Гусєвим. Однак, з того часу ніхто нові потужності не створював і виробництво не нарощував. Виробництво 155мм снарядів так взагалі існує на рівні невеликих дослідних партій", — пише Вернівський.

За його словами, буцімто, ніхто не переймається тим, чи буде армія мати чим воювати.

"І найгірше у цьому всьому, що всім плювати чим і як буде воювати армія. Дефіцит боєприпасів катастрофічний! А все через те, що власного виробництва нема. А наші союзники не дотримуються свої обіцянок і зривають строки поставок навіть снарядів по тій же чеській ініціативі", — відзначив Вернівський.

При цьому він додав, що навіть президент Володимир Зеленський нещодавно зізнався, що перевага ворога в снарядах на Донецькому напрямку складала в 12 раз.

"Ну як зізнався? Похвалився, що через операцію в Курській області скоротили кількість обстрілів на Донеччині. І зрозуміло, що ці снаряди пішли на інші напрямки. Вгадайте куди. Однак, про всі ці речі майже ніхто не говорить. Повна тиша. І оскільки публічно про цю проблему ніхто не говорить, то ніхто нічого не робить для її вирішення. Бо якщо про проблему мовчать, то її ніби не існує", — підкреслив економіст.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військовий Ігор Луценко відзначає, що він ще кілька тижнів тому казав, що ще одна причина неприємно швидкого просування на Захід лінії фронту в районі Покровська — це дефіцит мін. Зараз про факт недодачі мін на найгарячіші ділянки фронту почали активніше говорити інші військові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини