Головна Новини Суспільство Війна з Росією Арестович вказав, як Росія може почати війну проти НАТО і захопити в ЄС «умовний Крим»
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович вказав, як Росія може почати війну проти НАТО і захопити в ЄС «умовний Крим»

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю Василю Голованову висловив впевненість в тому, що Росія почне війну проти ЄС. За його словами, в Європі навіть є свій «умовний Крим», який НАТО не захищатиме

4 березня 2024, 16:00 comments2039
Поділіться публікацією:

Олексій Арестовчи говорить, що є три небезпечні періоди, які Росія обов’язково використає для дестабілізації ситуації в Європейському Союзі. За його словами, перший небезпечний період – це червень. Тоді буде відбуватися голосування у Європарламенті і РФ зацікавлена, щоби туди пройшло якомога більше правих політиків, які теоретично можуть почати блокувати виділення допомоги Україні. Окрім того, в червні має відбутися також і саміт НАТО. В його контексті Кремлю вигідно підірвати авторитет оборонного союзу і показати, що він неспроможний захищати території своїх членів від агресії.

Арестович вказав, як Росія може почати війну проти НАТО і захопити в ЄС «умовний Крим»

Олексій Арестович

Другим небезпечним періодом, на думку Арестовича, є кінець серпня та початок вересня. Це час, коли у Сполучених Штатах буде вестися активна передвиборна президентська кампанія. У цей період РФ може спробувати розірвати зв'язок між США та Європою. У цей же час може постати також питання і про доцільність існування НАТО. При цьому, відзначає Арестович, підготовчі роботи у цьому напрямку вже ведуться. Зокрема, є неоднозначні заяви екс-президента Дональда Трампа та бізнесмена Ілона Маска, який нещодавно заявив про те, що НАТО потрібно розпустити.

І третій небезпечний період – це січень-лютий наступного року, так званий поствиборчий період у США.

Як вважає Арестович, Росія спробує напасти на одну із країн НАТО, щоб довести – Альянс неспроможний захистити своїх членів. За його словами, РФ вигідно дестабілізувати Польщу та Румунію, оскільки через ці країни іде основна воєнна допомога Україні. Проте, напасти вона може на "умовний європейський Крим".

За словами Арестовича, Росія може створити так звану "Нарвську народну республіку".

"Що робитиме Естонія? Що робитиме НАТО? Нічого. У них почнеться найважча політична криза, тому що брати місто назад з 96% російського населення, та ще якщо на кордоні стоятиме 50 тисяч російського війська та 400 танків, літаки літатимуть у небі – я думаю, що вони не зможуть, а якщо зможуть, це тим більше спровокує кризу захисту російськомовного населення, причому НАТО буде винним – так це буде подано російською пропагандою",
— вважає Арестович.

За його словами, ймовірно, половина громадян НАТО скаже, що Нарва нікому не потрібна, бо там більшість населення росіяни, як і в Криму, тому її можна просто віддати Росії.

"Навіщо за це воювати, не зрозуміє португалець, іспанець, данець, француз. У НАТО розпочинається криза, тому що є ситуація агресії проти НАТО, а п'ята стаття не задіяна",
– зазначив він.

При цьому, Арестович не виключає, що у цьому сценарії немалу роль зіграє і Трамп, тому що такі події вигідні йому, адже, на його думку, безпека Європи має бути проблемою саме Європи.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Олексій Арестовчи нещодавно потрапив в скандал, коли заявив, що українці гірші за росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

General

6 березня 2024, 02:41

Арестович что ты употребляешь???


Новини