Головна Новини Суспільство Війна з Росією Арестович розповів про вбивчий експеримент, який ВР хоче провести над армією
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів про вбивчий експеримент, який ВР хоче провести над армією

Комітет Верховної Ради з оборони розглядає поправки, які запроваджують «додаткову відповідальність командира перед особовим складом». Як вважає Олексій Арестович – це помилка

20 березня 2024, 20:14 comments3183
Поділіться публікацією:

Як заявив колишній радник Офісу президента Олексій Арестович, українська армія має напів анархічний характер і, щоб вона підвищувала свою ефективність, необхідно збільшувати її організаційну складову, а не знижувати.

Арестович розповів про вбивчий експеримент, який ВР хоче провести над армією

Олексій Арестович

Як вважає політик, ініціатива депутатів та юристів – ніщо інше, як убивчий експеримент в армії, який обернеться розвалом принципу єдиноначальності в армії, де у військовослужбовця один командир, який несе повну відповідальність за нього та за віддані накази.

"Офіцер боїться начальника, тоне в операційній бюрократії, тепер якщо ще він буде боятися підлеглих і залежатиме від їх бачення ситуації, то управління військами знизиться до рівня плінтуса, що швидко призведе до катастрофи в армії та державі загалом", — вважає Арестович.

За його словами, в армії досить нагальних проблем, вирішенням яких могли б зайнятися депутати, але чомусь комітет вирішив зайнятися тими, що підніме рейтинги щодо електорату серед солдатів та їхніх родичів, а не підніме боєздатність армії.

"Є проблеми з командирами-м'ясниками, на яких скаржаться солдати – з цим явищем треба працювати по-іншому, але ставити всіх офіцерів під думку та контроль особового складу – божевілля", — наголосив
Арестович.

Він також звернув увагу на те, що у нас так і не створено систему військової юстиції, де могли б, які розуміють у військовій справі фахівці, займатися різними порушеннями в армії, у тому числі й порушеннями командирів. Цим не можуть займатися громадянські люди за принципом роботи у цивільному середовищі мирного часу.

"Другою проблемою, що просто волає, є відсутність аfter-action review (AAR) – системи аналізу боїв, за допомогою якої робляться практичні висновки та впроваджуються якісні зміни в системі управління військами", -
заявив політик.

На його думку, розробка та впровадження цих систем суттєво підвищили б ефективність армії, яка всіх нас захищає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що, на думку Арестовича, Росія може застосувати тактичну ядерну зброю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

21 березня 2024, 15:09

Вот насчет AAR - поддерживаю на 1000% . Это повысит эффективность в разы.

Сергей

20 березня 2024, 20:42

Арестович прав.


Новини