Головна Новини Суспільство Війна з Росією Арестович розповів, чи справді вагнерівці зібралися на «екскурсію» до Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів, чи справді вагнерівці зібралися на «екскурсію» до Польщі

Раніше про те, що російські найманці просять на "екскурсію" до Польщі заявляв глава Білорусі Олександр Лукашенко, який дав притулок частині "вагнерівців" після спроби бунту в РФ

25 липня 2023, 12:40 comments1575
Поділіться публікацією:

Розміщення "вагнерівців" поблизу білоруського кордону та погрози з боку Лукашенка відправити найманців "Вагнера" до польського Жешува – це не просто беззмістовні дії та заяви, а складова концепції Кремля щодо підняття ставок та посилення ескалації. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі з російським правозахисником Марком Фейгіним висловив колишній радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Арестович розповів, чи справді вагнерівці зібралися на «екскурсію» до Польщі

ПВК "Вагнер". Фото з відкритих джерел

"Вагнер з'явився в Білорусі невипадково. Гіпотеза полягає в тому, що Кремль ескалює ситуацію, піднімає ставки методом створення декількох загроз і декількох переговорних майданчиків, щоб сторгуватися. Це вихід з угоди (Ред. — зернова угода) і удари по зерновій інфраструктурі України, тобто створюється загроза голоду для деяких країн Близького Сходу і Північної Африки з перспективою потоку нових біженців у Європу і моральної відповідальності Європи за "недопоставлений" хліб", — звернув увагу Арестович.

За його словами, перекидання бойовиків "Вагнера" до Білорусі – це також частина шантажу Кремля для інформаційного нагнітання. При цьому Олексій Арестович вважає, що в ніякий Жешув найманці Пригожина, звичайно ж, не підуть. Але не виключено, що вони можуть з'явитися в іншому місці для провокацій.

"Вторгнення як таке – це крайній сценарій, який не можна скидати з рахунків... У тверезому роздумі очікувати, що "Вагнер" попре на Вільнюс або Даугавпілс у Латвії, який зовсім близький до кордону... Раціональних аргументів мало. Тому що НАТО оперативно відреагує", – сказав Олексій Арестович.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Марк Фейгін розкрив нову тактику Кремля: Путін знову бачить шанс для перемоги.

Також видання "Коментарі" повідомляло – шантаж РФ у Чорному морі можна припинити двома способами – на що мають вирішитись у НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини