Головна Новини Суспільство Війна з Росією Арестович назвав умову для прориву оборони росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович назвав умову для прориву оборони росіян

Олексій Арестович зазначив, що окупанти вже почали перекидати свої підрозділи

12 червня 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Українські захисники вже прорвали російський фронт у знаковому місці. Окупанти у зв'язку з цим почали перекидати свої резерви. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну заявив екс-радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Арестович назвав умову для прориву оборони росіян

Олексій Арестович. Фото: з відкритих джерел

Екс-радник голови ОП уточнив, що ЗСУ мінімум у трьох місцях виконали початкове завдання, прорвавши російську оборону.

"Це дуже серйозний показник, 3-4 доби – це дуже швидко... Прорив є нормою на 10-14 добу", — зазначив експерт.

Олексій Арестович пояснив, що про стратегічний прорив поки що говорити зарано, адже для цього мають складатися відповідні обставини, коли окупанти кинуть на посилення оборони свої резерви. Тоді може статися ривок наших військ на 250 і більше кілометрів. Саме це противник уже почав робити, відтягуючи війська з Херсонщини. Поки що ми можемо говорити про прорив на тактичному рівні, тобто до 50 км.

"Тільки після цього вибирається напрямок головного удару і там накопичуються наші резерви, тому що противник тоді не зможе маневрувати. У певний момент утвориться прорив і туди зайдуть бригади, які розвиватимуть оперативний успіх. Наші резерви в бій ще не вступали", — розповів Арестович.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представники американського Інституту вивчення війни (ISW), аналізуючи бойові дії останнього часу в Україні, зазначили, що ЗСУ проводять надскладну тактичну операцію, а поступ уперед ускладнюється відсутністю підтримки з повітря. При цьому вони знищують таке важливе для росіян озброєння як важка вогнеметна система (ТОС) "Сонлцепек", зазнають окупанти серйозних втрат і живою силою. На цьому тлі дедалі сильніше розгортається й інформаційна боротьба навколо українського контрнаступу. Про що говорить те, що відбувається у військовому, військово-політичному, військово-інформаційному сенсі? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини