Головна Новини Суспільство Війна з Росією Арахамія пояснив, чи підтримує Верховна Рада арешт рахунків, як засіб для мобілізації ухилянтів
commentss НОВИНИ Всі новини

Арахамія пояснив, чи підтримує Верховна Рада арешт рахунків, як засіб для мобілізації ухилянтів

Давид Арахамія відповів, чи назбирає Верховна Рада необхідні голоси для норми про блокування рахунків для ухилянтів від мобілізації.

12 лютого 2024, 09:43
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народний депутат та голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Верховна Рада не підтримує ідею арешту рахунків військовозобов’язаних, які уникають мобілізації в Україні або за кордоном. 

Арахамія пояснив, чи підтримує Верховна Рада арешт рахунків, як засіб для мобілізації ухилянтів

Арахамія відповів, чи будуть блокувати рахунки українців. Фото з відкритих джерел

Пресслужба Верховної Ради опублікувала звернення Давида Арахамії у якому народний депутат пояснив резонансні пункти у новому законопроєкті про мобілізацію в Україні, зокрема про фінансові обмеження для ухилянтів.

"Ми не згодні, щоб за рішенням ТЦК арештовували рахунки українців – чи всередині держави, чи за кордоном", — заявив Арахамія.

За словами нардепа зі "Слуги народу" пункт про блокування рахунків військовозобов’язаних не підтримують парламентарі, тому він не потрапить до законопроєкту.

Давид Арахамія також пояснив, що норми законопроєкту щодо людей з інвалідністю та їх доглядачів не будуть змінюватись. Крім того, депутати переглядають норму щодо мобілізації аспірантів. Як зазначив депутат, у новому законопроєкті про мобілізацію існує бронь для бюджетників, але не для тих, хто на контракті. Арахамія наголосив, що депутати будуть намагатись "усунути несправедливість".

Голова парламентської фракції "Слуга народу" додав, що законопроєкт про мобілізацію в Україні можуть проголосувати вже наступного пленарного засідання, якщо всі консультації наступного тижня швидко обговорять та знайдуть відповідні компроміси.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Нацбанку відповіли на пропозицію заборонити ухилянтам розпоряджатися власними коштами.

Також "Коментарі" писали, що Арахамія розповів, на скільки часу вистачить ресурсів Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини